A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

Про безоплатне прийняття майна у комунальну власність Богуславської об'єднаної територіальної громади

Дата: 17.10.2019 15:36
Кількість переглядів: 452

Як вже повідомлялося раніше, на третій сесій Богуславської міської ради (22.08.2019 р.) депутатами було вирішено звернутись до Богуславської районної ради про безоплатне прийняття майна (майнових прав) у комунальну власність Богуславської об'єднаної територіальної громади (в особі Богуславської міської ради) зі спільної власності територіальних громад сіл, міст Богуславського району Київської області, згідно чинного законодавства.
Перелік майна ( майнових прав) закладів освіти і культури додається.
Богуславська міська рада отримала лист - відповідь про те, що дане питання було розглянуте на засіданні постійної комісії з питань агропромислового розвитку, земельних відносин та комунальної власності і комісія рекомендувала не вносити дане питання на розгляд пленарного засідання чергової 42 - ї сесії районної ради.
Але на підставі п. 20 ст. 43 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" передбачено, що питання щодо управління об'єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст, районів у містах, що перебувають в управлінні районних і обласних рад вирішуються районними і обласними радами виключно на їх пленарних засіданнях. Враховуючи Ваш лист, міськвиконком зазначає, що постійна комісія з питань агропромислового розвитку, земельних відносин та комунальної власності Богуславської районної ради перевищила повноваження районної ради, крім того, до листа №584/1.1-17 від 27.09.2019 р. не доданий витяг з протоколу вищезазначеної комісії, а тому, дану відповідь міськвиконком вважає незаконною та такою, що не відповідає вимогам Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні".
Тож враховуючи те, що 16.10. 2019 р. Уряд визнав спроможною Богуславську об'єднану територіальну громаду, повторно надсилаємо голові Богуславської районної ради Замирайлу В. М. копію зазначеного рішення та пропонуємо забезпечити на черговій сесії Богуславської районної ради розгляд питання про передачу майна зі спільної власності територіальних громад сіл, міст Богуславського району Київської області у комунальну власність Богуславської об'єднаної територіальної громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень