A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

З Днем швидкої допомоги!

Дата: 28.04.2020 15:07
Кількість переглядів: 486

Фото без опису

Історія надання допомоги знедоленим, постраждалим, покаліченим людям йде корінням в XV століття і пов'язана з діяльністю благодійників, богаділень при церквах і монастирях. Виникнення служби швидкої допомоги відносить нас у XIX століття, коли відкрилися перші станції швидкої допомоги у Відні, Берліні та Лондоні. Завдання фахівців цієї служби у всі часи і у всіх країнах – надати швидку медичну допомогу кожному, хто цього потребує.

Швидка (невідкладна) медична допомога – спеціалізована медично-санітарна служба, завданням якої є надання першої медичної допомоги при станах, загрозливих для життя, потерпілим від нещасних випадків (поранення, переломи, опіки, отруєння, ураження електричним струмом тощо) або при раптових захворюваннях, транспортування потерпілих до лікарень.

Вперше рухомий медичний підрозділ (ambulance – «летючий польовий шпиталь») для вивозу поранених з поля бою і надання їм першої допомоги створив Домінік Жан Ларрей – головний хірург армії Наполеона. Штат одного такого підрозділу складав три хірурга та 12 помічників. На зразок віденської, в Україні перші заклади швидкої медичної допомоги були створені в 1881 році у Києві, 1890 – у Львові та 1903 – в Одесі.

В сучасній Україні диспетчерська служба швидкої медичної допомоги централізована, має єдиний телефонний індекс для виклику, автомашини забезпечені медичним обладнанням для здійснення першої медичної допомоги під час руху транспорту. З 2009 року загальнодержавним телефонним номером виклику є 103 (безкоштовно). На виклик з моменту отримання повідомлення бригадою і до першого контакту з пацієнтом час складає 8,5 хвилин, а в межах 10 хвилин здійснюється 56% всіх викликів, в межах 20 хвилин – 94% всіх викликів.
Цілодобово автомобілі швидкої допомоги поспішають на виклик, щоб надати кваліфіковану допомогу людині, яка перебуває в критичній ситуації. І вчора, і сьогодні, і завтра, і в цю хвилину лікарі швидкої допомоги рятують життя людей.
Бажаємо працівникам швидкої медичної допомоги здоров’я, удачі і терпіння, невичерпності сил і завзяття, творчої наснаги у важливій праці.

З Днем швидкої допомоги вітаємо вас!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень