A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

Обухівський відділ податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок ГУ ДПС у Київській області інформує!

Дата: 14.04.2021 10:04
Кількість переглядів: 527

Фото без опису

Офіційне отримання заробітної плати –  державний захист від незаконного звільнення

Оформлення трудових відносин у законодавчо встановленому порядку, офіційне отримання заробітної плати – це державний захист від незаконного звільнення, безпечні умови праці, гарантоване право на відпочинок, своєчасно виплачена легальна заробітна плата, страховий стаж та можливість при досягненні пенсійного віку мати гідне пенсійне забезпечення. Тому, Обухівський відділ податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок ГУ ДПС у Київській області ще раз нагадує, що 02.02.2020 року набрав чинності Закон України від 12.12.2019 року №378-ІХ «Про внесення змін до Кодексу законів про працю в Україні». Цим Законом внесені зміни до ст. 265 КЗпП, відповідно до якої, роботодавці несуть відповідальність в разі фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору. Кожен громадянин має право на заробітну плату не менше від установленого мінімального розміру. Такі явища, як зарплата “у конверті” та робота без оформлення трудових відносин, позбавляють майбутнього тих, хто отримує неофіційну зарплату і чиї трудові книжки залишаються неоформленими.  Роботодавець перераховує до відповідних фондів єдиний соціальний внесок (далі – ЄСВ), податок на доходи фізичних осіб та військовий збір. Сплата ЄСВ є передумовою для отримання виплати застрахованим особам матеріального забезпечення у разі настання відповідних випадків. Кошти з ЄСВ розподіляються у встановлених пропорціях між наступними фондами:

- Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності;

- Фонд соціального страхування на випадок безробіття;

- Пенсійний фонд.

Поскаржитись на порушення трудових прав громадяни можуть до Державної служби України з питань праці або до її регіональних управлінь, які є у кожній області.

Також необхідно звертатись до органів Національної поліції з заявою щодо порушення Ваших трудових прав.  Отже, ще раз наголошуємо, що працівник, який отримує заробітну плату в „конверті” стає повністю залежним від роботодавця. Він не має жодних доказів на підтвердження дійсного розміру своєї заробітної плати та трудового стажу.

 

Обухівський відділ податків і зборів з фізичних осіб

 та проведення камеральних перевірок


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень