A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

Щорічно в четверту суботу листопада вся Україна й увесь світ вшановують пам'ять мільйонів жертв Голодомору 1932-1933 років.

Дата: 27.11.2021 19:19
Кількість переглядів: 314

Фото без опису

 

 

Щорічно в четверту суботу листопада вся Україна й увесь світ вшановують пам'ять мільйонів жертв Голодомору 1932-1933 років.
Це безпрецедентний злочин у світовій історії. Бо штучний голод був спрямований не лише на фізичне знищення українців, а й на знищення їх волелюбності та  ідентичності. Поставити знесилених голодом, страхом та відчаєм українців на коліна. Стерти генетичну пам'ять народу. Викорінити навіть думки про свободу та власну державу.
Вчора, 27 листопада, біля пам’ятного знака жертвам голодомору та політичних репресій відбувся мітинг-реквієм.
Мільйони загиблих. Десятки мільйонів ненароджених - про те, скільки народу загинуло на Богуславщині, говорив у звертанні міський голова Віталій Хоменко під час мітингу-реквієму. Виснажена душа українського народу. Немислимий масштаб цієї трагедії. Ім'я їй - Голодомор. Її суть - геноцид.
Присутні, а до проведення мітингу долучилися депутат Київської обласної ради Арташес Татоян, перший заступник міського голови Олександр Салата і заступник голови з питань діяльності виконавчих органів Олександр Гогуля, депутати міської ради, керівники шкільних і дошкільних закладів, підприємств, установ міста, молодь та громадськість, вшанували пам'ять безвинно загиблих хвилиною мовчання, а також поклали квіти, в пам’ять про численні жертви українського народу. Поминальний молебень за душами невинних жертв провели благочинний громади, настоятель храму Покрови Божої Матері отець Ігор та настоятель Свято-Миколаївського монастиря, архімандрит Арсеній.
До Дня пам'яті жертв голодоморів Музей історії Богуславщини підготував і провів реекспозицію зали про один із найстрашніших злочинів тоталітарної радянської системи проти українського народу - штучно створеного голодомору 1932-1933 рр. 
Цього дня кожен українець у своїй оселі на вікні запалив свічку, аби душі невинних жертв, які стали зорями, бачили, що пам'ять про них жива. Така ж акція - "Запали свічу" - відбулася й біля Будинку культури, де працівники відділу культури соціально-гуманітарного управління демонстрували документальний фільм, в якому були відтворені спогади наших земляків-свідків тих страшних часів.
Минуло вже 88 років. Час стирає з пам'яті людської багато спогадів, але не такі. Ми пам'ятаємо!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень