A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

Засідання комісії з питань освіти і науки, культури та відродження духовності, сім'ї, молоді, фізкультури та спорту, охорони здоров'я, материнства, дитинства, соціального захисту, екології, охорони навколишнього середовища та взаємодії з учасниками А

Дата: 29.11.2019 11:53
Кількість переглядів: 473

Фото без опису

Вчора комісією з питань освіти і науки, культури та відродження духовності, сім'ї, молоді, фізкультури та спорту, охорони здоров'я, материнства, дитинства, соціального захисту, екології, охорони навколишнього середовища та взаємодії з учасниками АТО було розглянуто та підтримано ряд програм, які будуть винесені на сесію для затвердження.
Завдання Програми:
1. Створення умов для повноцінного, безпечного харчування дітей дошкільного віку, учнів 1-4 класів та дітей пільгових категорій.
2. Дотримання натуральних норм харчування, забезпечення гарячим харчуванням дітей дошкільного віку, учнів 1-4 класів, дітей сиріт; дітей, позбавлених батьківського піклування; дітей, з багатодітних сімей; дітей, з малозабезпечених сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» від 1 червня 2000 р. № 1768 (із змінами); дітей, з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних і інклюзивних класах; дітей, переселених з тимчасово окупованих територій та територій на яких проводиться антитерористична операція; дітей, батьки яких безпосередньо приймають участь в антитерористичній операції/операції об’єднаних сил або були учасниками АТО/ООС; дітей, батьки яких мають статус учасників бойових дій; дітей, батьки яких брали безпосередню участь у ліквідації аварії на ЧАЕС та її наслідків, дітей напівсиріт та дітей одиноких матерів/батьків).
3. Забезпечення якісного й збалансованого харчування, організація дієтичного харчування дітей різного віку.
4. Забезпечення закладів дошкільної освіти кваліфікованими кухарями.
Прорахувавши приблизні розрахунки на харчування зазначених категорій дітей в програмі, з бюджету потрібно виділити мінімум 4 млн. 633 тис.
Програма «Обдарована дитина» спрямована на пошук обдарованих дітей,
створення умов для всебічного розвитку та розкриття їхнього інтелектуального та
творчого потенціалу, стимулювання творчого самовдосконалення обдарованих дітей,
сприяння їхній самореалізації в сучасному суспільстві.
До завдань програми відноситься: організація роботи та фінансування очно-заочного консультпункту «Сузір‘я»
та освітнього округу для здібних та обдарованих дітей.
Організація роботи та фінансування відділення Малої академії наук
Богуславського НВО «Ліцей №3- МАН»
Підвезення дітей для участі у обласних та всеукраїнських учнівських
олімпіадах, учнівських конкурсах, спортивних змаганнях, захисту наукових робіт МАН.
Грошові винагороди учням (вчителям учні яких стали переможцями, призерами...)
– переможцям і призерам всеукраїнських
учнівських олімпіад, учнівських конкурсів , турнірів, спортивних змагань, захисту
наукових робіт МАН всіх рівнів.
- дипломи, грамоти, подяки, премії;
- сертифікати учасників конкурсів, турнірів,премії.
Також до комісії звернулись учасники АТО, які попросили переглянути та збільшити розмір виплат. На даний час він складає від 500 до 1500 грн. в особливо тяжких випадках - 2000 - 3000 тис. грн., але це залежить від заключення лікаря, від обстеження побутових умов, від коштів, які залишаються, адже в місяць звернень від громадян буває до 100 заяв. Комісія вислухала всі пропозиції та погодилась їх врахувати та винести на розгляд сесії.
Також звернулась до комісії головний лікар КЗ «Богуславський районний ЦПМСД» Пивовар Валентина Дмитрівна з питанням "Передачі на баланс Богуславської ОТГ закладів охорони здоров'я (Амбулаторій загальної практики сімейної медицини, фельдшерських пунктів, фельдшерсько - акушерських пунктів), які знаходяться в межах Богуславської ОТГ. Валентина Дмитрівна зауважила, що якщо ці заклади не передати, можуть виникнути проблеми з підписанням договорів з Національною службою здоров'я України (адже ЦПМСД є надавачем медичних послуг, виконавцем а національна служба здоров'я - замовником послуг) Також перейшовши на баланс ОТГ відповідно медичної реформи амбулаторії утримуються за рахунок коштів національної служби України а фельдшерські, фельдшерсько - акушерські пункти за рахунок бюджету ОТГ (комунальні послуги, заробітна плата працівникам, забезпечення медикаментами).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень