A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

Візит міського голови до Богуславських загальноосвітніх навчальних закладів

Дата: 12.02.2020 17:08
Кількість переглядів: 479

Фото без опису

Сьогодні міський голова Богуславської ОТГ В. М. Дяченко, начальник відділу освіти О. В. Поліщук та представники депутатського складу з робочим візитом відвідали Богуславські загальноосвітні навчальні заклади - Богуславський академічний ліцей №1 - опорний заклад, Богуславський ліцей №2, Богуславське навчально-виховне об'єднання "Ліцей №3 - МАН". Основною метою візиту було: на виконання Указу Президента України від 07.12.2019 № 894 «Про невідкладні заходи щодо покращення здоров’я дітей» перевірити якість харчування, відповідність його вимогам ХАССП (HACCP - Hazard Analysis and Critical Control Points), підхід до введення в обіг харчових продуктів та умови праці працівників харчоблоків. На даний час на балансі Богуславської ОТГ знаходяться лише садочки громади, школи залишились в складі районної адміністрації, але звичайно при розробці "Програми організації харчування учнів та вихованців закладів освіти Богуславської ОТГ на 2020 рік" було прораховано і загальноосвітні навчальні заклади Богуслава. Завдання програми:
- створення умов для повноцінного, безпечного харчування дітей дошкільного віку, учнів 1-4 класів та дітей пільгових категорій;
- дотримання натуральних норм харчування. забезпечення гарячим харчуванням дітей дошкільного віку, учнів 1-4 класів, дітей сиріт; дітей, позбавлених батьківського піклування; дітей, з багатодітних сімей; дітей, з малозабезпечених сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям" від 1 червня 2000р. №1768 (із змінами); дітей, з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних і інклюзивних класах; дітей, переселених з тимчасово окупованих територій та територій на яких проводиться антитерористична операція; дітей, батьки яких безпосередньо приймають участь в антитерористичній операції/ операції об'єднаних сил або були учасниками АТО/ООС; дітей, батьки яких мають статус учасників бойових дій; дітей, батьки яких брали безпосередньо участь у ліквідації аварії на ЧАЕС та її наслідків, дітей напівсиріт та дітей одиноких матерів/батьків;
- забезпечення якісного й збалансованого харчування, організація дієтичного харчування дітей різного віку.
Зміни в якості та кількості харчування вже помітні: з'явились І страви (суп, борщ, розсольник...), повноцінні, корисні ІІ страви, новенький посуд для харчування дітей.
Вячеслав Михайлович відвідав харчоблоки кожного загальноосвітнього закладу, вислухав побажання працівників кухні та директорів ліцеїв. Майже в кожному закладі проблемним є застаріле обладнання для приготування та зберігання продуктів харчування (деяке ще 80 - х років минулого століття), погані умови "кімнат відпочинку" для працівників та санвузол. Голові Богуславської ОТГ, керівниками загальноосвітніх закладів, було надано листи - прохання з таким переліком: папроконвектомат, картоплечистка, холодильник - камера, плита електрична, сковорода - електрична, котел для нагрівання води (боллер), вентиляційне обладнання, електром'ясорубка, посудомийна машина. Всі звернення були взяті до розгляду і по мірі можливості будуть вирішуватись. Також Вячеслав Михайлович відвідав в Богуславському ліцеї №2 сучасну, шкільну кімнату інтерактивної бібліотеки та спортивний зал, де поспілкувався з учнями та поцікавився, що нового вони дізнались на уроці.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень