A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

Апаратна нарада

Дата: 19.02.2020 14:17
Кількість переглядів: 565

Фото без опису

17 лютого головою Богуславської ОТГ В. М. Дяченком була проведена апаратна нарада з структурними підрозділами Богуславської районної ради.
Головний лікар КНП БРР "Богуславської центральної районної лікарні» В. П. Шинкаренко проінформував присутніх про стан готовності медичних закладів України та Богуславщини при можливих випадках захворюваності людей на корона вірусну інфекцію (COVID-19). Зі слів Валентина Петровича на даний час в Україні не зафіксовано людей з даним захворюванням, але небезпечність вірусу в тому, що він до кінця ще не вивчений. Також відомо, що коронавірус дуже негативно впливає на легеневі органи. На даний час медичні заклади Богуславщини, так як і більшість закладів України, не забезпечені ні тест смужками, ні спец. обладнання чи спец. одягом.
Головний лікар дав роз’яснення щодо змін, які чекають українців з 1 квітня 2020 року та змін, які відбуватимуться в КНП БРР "Богуславській центральній районній лікарні» ( збережене відео можна переглянути на фейсбук сторінці - https://www.facebook.com/boguslavrada/videos/247729672883830/ та https://www.facebook.com/boguslavrada/videos/3770014373039037/).
Начальник Богуславського районного управління Держпродспоживслужби – В.В.Гризун підтвердив необхідність заміни зношеного та аварійного обладнання харчоблоків в освітніх навчальних закладах.
Начальник відділу освіти О. В. Поліщук повідомила про те, що загальноосвітні заклади можуть бути закриті на карантин при умові 20 % хворих у навчальному закладі. Постійно іде співпраця з керівниками закладів та директором КНП БРР "Богуславський районний ЦПМСД" Пивовар В. Д. щодо контролю захворюваності дітей. На даний час найбільший відсоток хворих в Богуславському академічному ліцей №1 – 16 %, але цей процент не є таким, що дозволить закрити ліцей на карантин. В середньому по району цей відсоток сягає – 14 % хворих. Також Оксана Василівна повідомила, що зміни в освітній галузі тривають і до кінця в 2020 року заповняється єдина інформаційна система паспортних шкіл. В цій системі будуть чітко визначені навчальні заклади на які буде закладатись державне фінансування. Школи, які не підлягатимуть критеріям цієї системи потрібно буде закривати або фінансувати з сільських бюджетів.
Цікавили присутніх нові тарифи на доставку газу та зміна порядку оплати послуг з доставки газу. Адже з січня цього року вартість послуги з доставки газу виключена з загального рахунку за газ і виставлена окремим платежем. Крім того платіжки надійшли і на адреси людей, які відмовились від постачання газу до своїх домівок, або взагалі не проживають і не користуються газом.
Проінформовано було присутніх про те, що 17 - 21 лютого ц.р. Координаційна група Антитерористичного центру при Головному управлінні СБУ у м. Києві та Київській області проведе масштабне антитерористичне навчання у Білій Церкві та прилеглих районах Київської області.
У заходах візьмуть участь підрозділи Нацполіції, Нацгвардії, ДСНС, Збройних Сил України та органи державної влади.
Служба безпеки України закликає мешканців Київщини під час проведення навчань зберігати спокій у зв'язку із зосередженням в окремих районах населених пунктів спецпризначенців та військових, і з розумінням поставитися до можливих обмежень та незручностей.
Начальник Богуславського РС ГУ ДСНС України у Київській області полковник служби ЦЗ Володимир ПОНОМАРЕНКО повідомив про необхідність забезпечення об’єктів первинними засобами пожежогасіння та системами протипожежного захисту.
Також Вячеслав Михайлович звернувся до начальника Богуславського відділення поліції Миронівського відділу ГУНП в Київській області підполковника поліції А. С. Бакала щодо руху автомобілів, відповідно до вимог чинного законодавства та правил дорожнього руху, по вулиці Корсунська м. Богуслав.
Т. в. о. голови райдержадміністрації Салата Олександр Петрович виступив з ініціативою написання листа до Київської обласної адміністрації щодо включення фінансування ремонтних робіт дороги обласного значення і зокрема «мостового переходу на окружній дорозі».
Начальник відділу культури, молоді та спорту Богуславської районної державної адміністрації О. Б. Терещенко повідомив присутніх про звернення до депутатів міської ради щодо присвоєння звання почесного громадянина м. Богуслава Глузману Семену Фішельовичу. Семен Фішельович – лікар – психіатр і правозахисник, колишній дисидент та політв’язень, президент Асоціації психіатрів України, директор Українсько – американського бюро захисту прав людини від 1990 р., член Американського товариства психіатрів від 1979 р., член Королівського коледжу психіатрів Великої Британії з 1980 р., член Канадської психіатричної асоціації з 1981 р.. товариства психіатрів і неврологів Німеччини, співголова Комітету «Бабин Яр». За його життя в 1977 р. його ім’ям названа французька клініка Сен – Дені. Один з авторів Закону «Про психіатричну допомогу». 1978 р. був оголошений роком Семена Глузмана від «Amnesty International». У 1998-1999рр. експерт Організації Об’єднаних Націй з прав людини. Лауреат України «Людина року – 1999», як «правозахисник року».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень