A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

КП БМР "Богуславблагоустрій"

Дата: 21.07.2020 08:38
Кількість переглядів: 917

Фото без опису

Надійшли протоколи досліджень води поверхневих водоймищ, прибережних зон морів і стічних вод.

Висновки лікаря: Представлені проби води за дослідженими показниками відповідають вимогам ДСП №173 - 96 "Державні санітарні правила планування та забудови населених пунктів": м. Богуслав, вул. Острів, рекреаційна зона для відпочинку населення "Казка";

м. Богуслав, вул. Заросянська, рекреаційна зона для відпочинку населення "Банно - пральний комбінат";

Решта представлених проб води не відповідають вимогам ДСП №173 - 96 "Державні санітарні правила планування та забудови населених пунктів", найчастіше це показники БСК5 та ХСК.

(БСК) Біохімічне споживання кисню - кількість розчиненого кисню, що споживається організмами для аеробного розкладання органічних речовин, що містяться у воді, на свій ріст і розмноження, створення біомаси. Наявність великої кількості органічних речовин може привести до зниження якості річкової води та зменшення біорізноманіття водних видів. Джерелами появи у воді річок органічних речовин та азоту амонійного є комунальні скиди зворотних вод з очисних споруд та без очистки, промислові стічні води, стоки з сільськогосподарських угідь та від сільськогосподарських підприємств.

Показник характеризує стан забруднення водних об’єктів, основними індикаторами якого є вміст органічних речовин та амонійних сполук, від яких у значній мірі залежать умови для збереження необхідного рівня вмісту кисню у річках.

БСК в річковій воді вимірюється у мг О2/л, що відображає споживання кисню для окислення легкоокислюваних органічних речовин впродовж 5 діб (БСК5).

(ХСК) Хімічне споживання кисню, окислюваність за перманганатом калію свідчить про наявність речовин та їх концентрацію при обробці сильними окислювачами. Значення параметра ХСК у найбільшій мірі проявляється при визначенні схильності забруднень стічної рідини до біохімічного окислення шляхом оцінки співвідношення БСК/ХСК = 0,7-0,8, а для біохімічно очищених – 0,4-0,1. Якщо БСК очищеної води не досягає заданої величини (15-20 г/м3), але відношення БСК/ХСК менше 0,4, то до ефективності роботи споруд біохімічного очищення не можна пред'являти ніяких вимог, а треба добиватись заданого ефекту роботи споруд доочищення та обеззаражування.

https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%B8_%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D1%80%D1%83%D0%B4%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%96_%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B8

https://www.facebook.com/boguslavrada/photos/pcb.569436137071942/569424877073068


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень