A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

Гаряча лінія в Обухівському управлінні

Дата: 06.08.2020 10:37
Кількість переглядів: 304

Фото без опису

Гаряча лінія в Обухівському управлінні

В Обухівському управлінні ГУ ДПС у Київській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Актуальні питання справляння екологічного податку». На запитання відповідала заступник начальника управління-начальник відділу адміністрування податків і зборів з юридичних осіб Світлана ДУБЕНЕЦЬ.

Надаємо увазі читачів найцікавіші запитання та відповіді на них.

  1. Які ставки по екологічному податку ?

 

Статтями 243, 245-248 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) встановлені ставки екологічного податку:

     за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення (ст.243 ПКУ);

     за скиди забруднюючих речовин у водні об’єкти (ст. 245 ПКУ);
      за розміщення відходів у спеціально відведених для цього місцях чи на об’єктах(ст.246ПКУ);
      за утворення радіоактивних відходів (включаючи вже накопичені) (ст. 247 ПКУ);
      за тимчасове зберігання радіоактивних відходів їх виробниками понад установлений особливими умовами ліцензії строк (ст. 248 ПКУ).
       Крім того, абзацом дев’ятим п. 4 розд. XIX «Прикінцеві положення» ПКУ передбачено, що Кабінет Міністрів України щорічно до 01 червня у разі необхідності вносить до Верховної Ради України проект закону про внесення змін до ПКУ щодо ставок оподаткування, визначених в абсолютних значеннях, з урахуванням індексів споживчих цін, індексів цін виробників промислової продукції, зокрема з екологічного податку.
    Слід зазначити, що Законом України від 23 листопада 2018 року № 2628-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів», який набрав чинності 01.01.2019 року, внесені зміни, зокрема, до п. 243.4 ст. 243 ПКУ, згідно з якими ставка екологічного податку за викиди двоокису вуглецю становить 10,00 гривень за 1 тонну.

 

  2. За якими кодами бюджетної класифікації сплачується екологічний податок?

Наказом Міністерства фінансів України від 14.01.2011 № 11 «Про бюджетну класифікацію» зі змінами і доповненнями затверджено наступну Класифікацію доходів бюджету по екологічному податку:
      19010100 «Екологічний податок, який справляється за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення (за винятком викидів в атмосферне повітря двоокису вуглецю)»;
      19010200 «Надходження від скидів забруднюючих речовин безпосередньо у водні об’єкти»;

19010300 «Надходження від розміщення відходів у спеціально відведених для цього місцях чи на об’єктах, крім розміщення окремих видів відходів як вторинної сировини»;

19010400 «Екологічний податок, який справляється за утворення радіоактивних відходів (включаючи вже накопичені) та/або тимчасове зберігання радіоактивних відходів їх виробниками понад установлений особливими умовами ліцензій строк»;

19011000 «Екологічний податок, який справляється за викиди в атмосферне повітря двоокису вуглецю стаціонарними джерелами забруднення».

Обухівське управління

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень