A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

МІСЬКІ ГОЛОВИ КИЇВЩИНИ ПІДТРИМАЛИ ІНІЦІАТИВУ ПРЕЗИДЕНТА НЕ ДОПУСТИТИ ПІДВИЩЕННЯ ТАРИФІВ НА ОПАЛЕННЯ ТА ГАРЯЧУ ВОДУ

Дата: 10.02.2021 13:23
Кількість переглядів: 314

Міські голови Київщини підтримали ініціативу Президента України та виступили за підписання меморандуму щодо врегулювання проблемних питань у постачанні тепла та гарячої води в будинки українців.

Про це повідомив голова облдержадміністрації Василь Володін сьогодні, 9 лютого, під час брифінгу.

У зустрічі з журналістами також взяли участь міський голова Бучі Анатолій Федорук і міський голова Обухова Олександр Левченко.

Очільник області уточнив, що підписання документу відбулось зранку. Підписантом від Київщини виступив Анатолій Федорук, який також є головою правління Київського регіонального відділення Асоціації міст України.

«Документ регулює низку проблемних моментів, які раніше виникали в сфері надання комунальних послуг. Саме тому підписання цього меморандуму є дуже важливою подією як для пересічних жителів області, так і для представників підприємств теплопостачання», – наголосив Василь Володін.

Відповідно в меморандумі зафіксовано, що до кінця цього опалювального сезону в домівки людей буде безперебійно подаватись опалення.

Щоб забезпечити це, підприємства теплопостачання гарантовано отримуватимуть газ для виробництва тепла. Окрім цього, для них передбачили відтермінування оплати за природний газ, а також компенсацію різниці між ринковою ціною природного газу та ціною, врахованої в тарифах за тепло.

«Ще один важливий момент. У меморандумі задекларовано, що вартість послуги постачання теплової енергії та гарячої води у багатоквартирні будинки впродовж опалювального сезону 2020-2021 років не зміниться. Це означає, що жителі Київщини будуть взимку мати якісні комунальні послуги без зайвого навантаження на свої сімейні бюджети», – наголосив Василь Володін.

Зі свого боку міські голови Бучі та Обухова зазначили, що підписанню меморандуму передувала складна робота. Над документом працювали кілька сторін, тому в ньому комплексно враховані найефективніші напрацювання як держави, так і органів місцевого самоврядування.

Довідково: 

  • Меморандум щодо врегулювання проблемних питань у постачанні тепла та гарячої води в будинки українців був укладений сьогодні, 9 лютого. Документ підписали Кабінет Міністрів України в особі Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова та першого заступника Міністра енергетики України Юрія Вітренка, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, НАК «Нафтогаз України» і мери українських міст.
  • Тема важливості укладання меморандуму розглядалась наприкінці січня під час робочої наради, у якій взяли участь Уряд і міські голови.

Повідомляє пресслужба Київської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень