A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

Відділ обслуговування громадян №10 (сервісний центр) Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області інформує!

Дата: 11.03.2021 16:41
Кількість переглядів: 566

Фото без опису

Проведення індексації пенсій

 

22 лютого на засіданні Кабінету Міністрів України схвалено постанову № 127 “Про додаткові заходи соціального захисту пенсіонерів у 2021 році”, яка передбачає проведення індексації пенсій з 1 березня.

Пенсії індексуються із застосуванням коефіцієнта збільшення середньої заробітної плати в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсій, у розмірі 1,11. Мінімальний розмір підвищення - 100 гривень.

Крім того, в одержувачів пенсій, призначених згідно Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, які мають повний страховий стаж (35 років чоловіки та 30 років жінки), розмір пенсійної виплати не може бути нижче 2200 гривень.

Перерахунок проводиться автоматично та не потребує особистих звернень пенсіонерів.

Перерахунок пенсій з 01.01.2021 року

Законом України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» передбачено зростання мінімальної заробітної плати у 2021 році до рівня 6000 грн.

У зв’язку з цим, з 1 січня 2021 року було перераховано мінімальний розмір пенсійних виплат для непрацюючих пенсіонерів, які досягли віку 65 років та мають страховий стаж: жінки не менше 30 років та чоловіки – 35 років.

Враховуючи зазначене, мінімальний розмір пенсії за віком, встановлений для зазначеної вище категорії осіб, з 1 січня 2021 року збільшиться з  2000,00 грн. до 2400,00  грн.

Слушно зауважити, що для працюючих пенсіонерів перерахунок пенсій з використанням нового показника мінімальної заробітної плати здійснюється після звільнення з роботи або припинення підприємницької діяльності.

 Особам, які досягнуть 65 – річного віку в 2021 році, такий перерахунок буде проведено з дня досягнення відповідного віку за наявності у них необхідного страхового стажу (жінки не менше 30 років та чоловіки – 35 років).

Перерахунок пенсій здійснено автоматизованим способом за матеріалами пенсійних справ.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень