A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

Нерестова заборона на вилов водних біоресурсів на території Богуславської територіальної громади

Дата: 12.04.2021 15:25
Кількість переглядів: 341

Сьогодні міський голова Віталій Хоменко провів робочу зустріч з держінспекторами Київського рибоохоронного патруля. Також долучились начальник відділення поліції №2 Обухівського районного управління поліції Андрій Бакал та голова ГО «Хорти Богуслава» Юрій Гутніченко. Метою заходу стало обговорення питань та координація дій під час проведення операції «Нерест 2021» на Київщині. Зокрема, здійснення спільних рейдів і взаємна підтримка у виявленні правопорушень на р. Рось та у місцях збуту водних біоресурсів. Також було наголошено на доцільності створення мобільної групи із залученням працівника місцевої Нацполіції, рибпатрульного Київщини та громадських активістів, які будуть регулярно здійснювати рейди на Богуславщині. На заході, який пройшов в конструктивному діалозі, було вислухано пропозиції та бачення кожного учасника, обговорено подальші дії і результати, які плануються отримати в подальшому та покладено початок тісній співпраці.

Терміни заборони:
- у всіх водосховищах і озерах з затоками, протоками, включаючи зону підтоплення - з 1 квітня по 9 червня (включно);
- у всіх річках та їх кореневих водах - з 1 квітня по 20 травня (включно).

У цей період забороняється використання плавзасобів (човнів) у визначених місцях нересту, промислове рибальство, здійснення підводного полювання, проведення змагань зі спортивного рибальства, а також днопоглиблювальних, вибухових та інших робіт, добування будівельних матеріалів у місцях масового нересту водних біоресурсів. За порушення передбачено як адміністративну, так і кримінальну відповідальністью

Детальніше тут: https://kv.darg.gov.ua/_vidpovidaljnistj_za_0_0_0_2160_1....

ДОЗВОЛЯЄТЬСЯ любительське рибальство до 3 кг риби на одну особу однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з берега у місцях, визначених у переліку та на інших водоймах в адміністративних межах населених пунктів.

Також 10 квітня 2021 року відбулося зариблення р. Рось в межах м. Богуслав Київської області. До водойми випустили 4 тис. екз. коропа та 2 тис. екз. товстолоба загальною вагою 500 кг. Вага одного екземпляра становила 50 та 150 грамів відповідно. Вселення рослиноїдних видів риб і коропа відбувається з метою біологічної меліорації та збільшення видового різноманіття водних біоресурсів. Ці види риб очищають водойми від зайвої рослинності та фітопланктону, а це, в свою чергу, перешкоджає цвітінню води та заростанню. Тому, шановні жителі Богуславської громади, беріть участь у збереженні рибних запасів, особливо в місцях їх вселення. Якщо Ви помітили порушення правил рибальства просимо невідкладно телефонувати 102 та  повідомляти на «гарячу лінію» Київського рибоохоронного патруля: (099) 341-73-18.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень