A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

ДТЕК Київські регіональні електромережі нагадує 8 простих правил електробезпеки для дітей

Дата: 01.06.2021 15:58
Кількість переглядів: 398

ДТЕК Київські регіональні електромережі звертає увагу батьків на необхідність нагадування дітям правил електробезпеки. Вони допоможуть зберегти життя та здоров’я малечі, особливо зараз, коли діти пішли на довгі літні канікули та можуть перебувати поза увагою дорослих.

 

ДТЕК – відповідальна, надійна компанія, яка дбає про безпеку та комфорт своїх клієнтів. На початку літніх канікул фахівці ДТЕК Київські регіональні електромережі звертають увагу дорослого населення на необхідність проведення профілактичних бесід з дітьми. Особливо щодо безпечного поводження з електричними приладами та правил перебування поблизу енергообєктів.    

 

«Коли ми знімаємо синтетичний або вовняний светр, гладимо кішку та торкаємося до чогось металевого ми чуємо потріскування та відчуваємо поколювання на кінчиках пальців. Це найпоширеніший приклад ураження електричним струмом у побуті. Так відбувається тому, що людське тіло може накопичувати статичну електричну енергію та розряджатися у разі контакту з іншими предметами, - розповів керівник департаменту з охорони праці ДТЕК Київські регіональні електромережі Петро Возний. - У лініях електропередач, розетках та побутових приладах, які є у кожній домівці, «тече» такий самий електричний струм, але його сила в сотні, а подекуди й у тисячі разів сильніша ніж сила статичної електрики. Ураження таким електричним струмом є дуже небезпечним для кожного з нас».

 

Керівник департаменту з охорони праці ДТЕК Київські регіональні електромережі підкреслив, що зараз, коли діти пішли на літні канікули, саме час нагадати їм прості правила електробезпеки:   

 

·Не торкайтеся оголених дротів і кабелів. Запам’ятайте, що електричний струм не має ані запаху, ані кольору.

·Завжди тримайте електровиделку за корпус, коли виймаєте її з розетки. У жодному разі не тягніть за шнур і не беріться за неї мокрими руками.

·Перевірте, чи вимкнуті електроприлади з розетки перед їхньою чисткою або мийкою.

·Не наближайтеся до розподільчих щитків, трансформаторів та інших енергетичних об’єктів. Зазвичай вони позначені спеціальним знаком у вигляді трикутника з блискавкою на жовтому тлі. 

·Тримайтеся на безпечній відстані від ліній електропередач. Не грайтеся під ними та не підіймайтеся по конструкціях електроопор.

·Не торкайтеся дерев, гілки яких контактують з лініями електропередач. Не рвіть з них плоди та не розгойдуйте гілля.

·Не наближайтеся самі та не пускайте інших до обірваних дротів ближче ніж на 8 метрів. Якнайшвидше повідомте про таку аварію енергетиків.

·Якщо ви опинилися у 8 метровій зоні крокової напруги біля обірваного дроту, виходьте з неї переміщуючи ступні ніг по землі, не відриваючи одну від іншої.

 

ДТЕК Київські регіональні електромережі також нагадує: якщо ви побачили обірвані дроти, пошкоджені електроопори, відкриті двері електроустановок або відсутності замків на трансформаторних підстанціях, повідомте в контакт-центр ДТЕК Київські регіональні електромережі: для стаціонарних телефонів (044) 459-07-40, для мобільних телефонів (067) 495-70-40(099) 495-70-40(093) 495-70-40 (згідно з тарифами ваших операторів). Або інформуйте через мобільний додаток Мережі онлайн, вказавши адресу, прикріпіть фото з дефектом та надішліть інформацію. Додаток доступний у AppStore та Google Play Market.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень