A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

«Громади можуть долучитися до обговорення Порядку аналізу діяльності органів місцевого самоврядування з питань освіти»

Дата: 14.06.2021 08:27
Кількість переглядів: 305

Фото без опису

 

Державна служба якості освіти України врахувала зауваження Асоціації міст України до Порядку здійснення аналізу діяльності місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, їх структурних підрозділів з питань освіти, та доопрацювала документ, щоб такий аналіз не дублював контрольні заходи. 

Міністерство освіти та науки України винесло Порядок на громадське обговорення, наголошуючи, що аналіз діяльності органів місцевого самоврядування з питань освіти не є заходом державного нагляду (контролю). Його мета – вивчити стан дотримання місцевими органами вимог законодавства у сфері освіти і в разі потреби надати рекомендації щодо усунення порушень, а також забезпечити інтереси територіальних громад щодо належної якості освіти.

Аналіз діяльності місцевих органів здійснюватиметься Державною службою якості освіти України, її територіальними органами і передбачений статтею 55 Закону України «Про повну загальну середню освіту».

Предметом аналізу можуть бути питання щодо:

  • реалізації державної політики у сфері освіти, зокрема з питань забезпечення якості освіти;
  • реалізації місцевими органами прав та обов’язків засновників закладів освіти.

?Асоціація міст України пропонує органам місцевого самоврядування долучитися до обговорення проєкту Порядку та надіслати відповідні пропозиції до 6 липня 2021 року на е-mail: storchak@mon.gov.ua


Нагадаємо, АМУ надавала пропозиції до попереднього проєкту Порядку та зазначала, що Порядок здійснення аналізу діяльності органів місцевого самоврядування міг стати перевіркою для органів місцевого самоврядування, адже він містив усі ознаки заходу державного нагляду (контролю).
 

Галузь: 

Освіта

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень