A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

У спеку без перебоїв енергопостачання: поради від ДТЕК Київські регіональні електромережі

Дата: 23.06.2021 14:44
Кількість переглядів: 326

Фото без опису

У спеку без перебоїв енергопостачання:
поради від ДТЕК Київські регіональні електромережі

За прогнозами  Українського гідрометцентру на Київщині стовпчики термометрів не опускатимуться нижче +30°C щонайменше до кінця тижня. Через аномальну спеку громадяни активно користуються кондиціонерами. Такі енергоємні прилади створюють додаткове навантаження на мережі та можуть призвести до аварійних відключень енергопостачання. ДТЕК Київські регіональні електромережі підготував рекомендації для своїх клієнтів, що допоможуть не залишитися без світла цього спекотного літа.  У спекотний період є ризик перенавантаження енергосистеми через те, що населення активно та одночасно вмикають енергоємні прилади, зокрема, кондиціонери та кліматичні системи. Часто сукупне енергоспоживання такої побутової техніки, яка в умовах спеки працює на повну потужність, перевищує проєктні можливості мереж будинку та зовнішніх ліній електропередач.  Як наслідок – трапляються аварійні відключення світла у мешканців Київського регіону. Особливо це актуально для кварталів старої забудови, мережі яких не розраховані на велику кількість сучасної побутової техніки.    «ДТЕК надійна та відповідальна компанія. ДТЕК Київські регіональні електромережі системно оновлює та модернізує енергомережу Київщини для того, щоби не допустити аварійних відключень електроенергії. Водночас ми радимо нашим клієнтам більш раціонально розподіляти енергоспоживання та уникати пікових навантажень. Завдяки слідуванню цим простим правилам у ваших домівках завжди буде світло та затишок», – розповів операційний директор ДТЕК Київські регіональні електромережі Олег Калюш. Для того, щоби не залишитися в спеку без світла ДТЕК Київські регіональні електромережі підготував декілька порад для своїх клієнтів: Купуйте енергоощадні та енергоефективні пристрої, які мають маркування А, А+, А++ та А+++.

·     Розподіляйте навантаження. Не вмикайте у вашій оселі відразу усі енергоємні прилади, особливо у пікові години навантаження на електромережі з 7.00 до 11.00 та з 20.00 до 22.00. 

·     Вмикайте кондиціонери тільки у тих приміщеннях, де перебуваєте самі. Не відкривайте вікна під час роботи кондиціонеру та не опускайте температуру в приміщення більше ніж на 10°C щодо вулиці. 

·     Модернізуйте електричні мережі у власній домівці та вимагайте від управляючої компанії чи ОСББ вчасно обслуговувати загальнобудинкові мережі.

·     Не перевищуйте дозволений обсяг потужності, який зазначений у договорі, що ви уклали з ДТЕК Київські регіональні електромережі. Перевищення потужності може стати причиною аварійного відключення вас та ваших сусідів.

·     Майте під рукою контакти електрика вашої управляючої компанії або ОСББ. Саме він відповідає за усунення аварій у внутрішньобудинковій мережі. У приватному будинку – допоможе приватний електрик.

У разі відключення світла через перевантаження вимкніть усі енергоємні прилади й увімкніть «автомат». Якщо продовжує вибивати світло, необхідно звернутися до електрика. Не намагайтеся здійснити ремонт самостійно, це небезпечно!

Повідомити про відсутність світла ДТЕК Київські регіональні електромережі можна через:

·     сайт ДТЕК Київські регіональні електромережі,

·     застосунок «Мережі онлайн» (доступний в AppStore та Google Play Market),

·     сторінку у Facebook,

·     чат-бот у Telegram чи Viber,

·     за телефонами: 1588 (для стаціонарних телефонів), +38 (044) 202 1588+38 (067) 210 1588+38 (050) 210 1588+38 (073) 202 1588.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень