A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

ДТЕК Київські регіональні електромережі інформують!

Дата: 05.07.2021 16:41
Кількість переглядів: 552

Фото без опису

Як ДТЕК Київські регіональні електромережі розвиватиме енергоінфраструктуру Обухівського району розповів очільник компанії Віталій Шайда

Генеральний директор ДТЕК Київські регіональні електромережі Віталій Шайда, під час онлайн-спілкування з клієнтами компанії у Facebook, розповів про перспективи розвитку енергопостачання для мешканців Обухівщини. Спілкування пройшло 30 червня в межах проєкту #СпитайПроСвітло.  

До 2024 року ДТЕК Київські регіональні електромережі інвестує в енергоінфраструктуру Обухівського району 500 млн гривень. На ці кошти компанія збудує нову підстанцію 110/35/10 кВ «Козин», кабельну лінію 110 кВ «Підгірці-Козин» та повітряну лінію електропередач 35/10 кВ «Дачна». Також буде реконструйована підстанція 110/35/10 кВ «Обухів» та повітряна лінія електропередач 110 кВ «Васильків-Обухів-Трипільська ТЕС». План подальшого розвитку електромереж регіону затвердить Регулятор. 

«ДТЕК піклується про майбутнє України, ми будуємо та модернізуємо мережі Київщини для надійного та безперебійного енергопостачання клієнтів. У 2021 році ми збільшили інвестиційну програму на 44% у порівнянні з 2020 роком, що дало нам змогу, зокрема, розпочати такі масштабні проєкти, як спорудження підстанції 110/35/10 кВ «Козин» із живлючою кабельною лінією 110 кВ «Підгірці-Козин»»,  розповів генеральний директор ДТЕК Київські регіональні електромережі Віталій Шайда.     

Розвиток мереж Обухівського району є одним із найпріоритетніших напрямків для ДТЕК Київські регіональні електромережі. Ще з 1996 року енергозабезпечення цього району є проблемним через вихід із ладу одного з двох трансформаторів 330/110 кВ, що належить Трипільській ТЕС, а також недостатньою пропускною спроможністю лінії електропередач 110 кВ «Васильків-Обухів-Трипільська ТЕС». 

Будівництво підстанції 10/35/10 кВ «Козин», що є першим етапом проєкту розвитку електромережі Обухівського району, завершено на 80%, а введення її в експлуатацію заплановано на жовтень поточного року. На об’єкті компанія вже встановила два нові силові трансформатори по 40 МВт кожен, трансформатори струму та напруги, елегазові вимикачі, дугогасні реактори 10 кВ та ін. На черзі встановлення системи релейного захисту та автоматики, пожежної сигналізації та упорядкування території.    

Після введення підстанції в експлуатацію ДТЕК Київські регіональні електромережі зможе поетапно приєднувати замовників у районі підстанцій 35/10 кВ «Дачна» та «Конча-Заспа». Повністю зняти обмеження на приєднання замовників компанія планує до 2024 року, після завершення реконструкції підстанції 110/35/10 кВ «Обухів». Потужності, які з’являться після реконструкції обухівського енерговузла, забезпечать потреби клієнтів компанії щонайменше до 2032 року.

Повний запис відеотрансляції #СпитайПроСвітло можна подивитися тут.

Як повідомлялося раніше, ДТЕК Київські регіональні електромережі направить доступні фінансові ресурси на розвиток основних центрів зростання попиту на електроенергію в Київській області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень