A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

Київський Рибоохоронний Патруль інформує!

Дата: 26.07.2021 10:26
Кількість переглядів: 394

Фото без опису

З 1 СЕРПНЯ ПО 15 ВЕРЕСНЯ 2021 РОКУ НА КИЇВЩИНІ ЗАБОРОНЕНО ЛОВИТИ РАКІВ

У період з 1 серпня до 15 вересня 2021 року встановлюється заборона на вилов раків у водних об’єктах в районі діяльності Київського рибоохоронного патруля.

Заборону встановлено з метою забезпечення охорони цього виду водних біоресурсів під час природного відтворення, створення сприятливих умов для виношування ікри та збільшення їх запасів.

Лов раків у заборонений період є порушенням природоохоронного законодавства, в результаті якого настає адміністративна відповідальність за ч. 3 ст. 85 КУпАП або ч. 4 ст. 85 КУпАП за наявності заборонених знарядь лову (штраф до 680 грн).

Крім штрафу, порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 25,50 грн за кожного виловленого рака.

Київський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства.

Довідково:

Наукові дослідження Інституту рибного господарства НААН України стверджують, що друга линька зазвичай починається з другої половини липня до другої-третьої декади вересня в залежності від погодних умов. У звязку з аномальним температурним режимом у весняний період, проходження першої линьки раків відбувся із затримкою на 10-15 діб.

Наразі гідрометеорологічний режим сприятливий для другої линьки. Тож терміни її проходження є біологічно обґрунтованими.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень