A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

494 млн грн в оновлення електроінфраструктури – куди ДТЕК Київські регіональні електромережі спрямував кошти у першому півріччі 2021 року

Дата: 19.08.2021 15:56
Кількість переглядів: 664

Фото без опису

 

494 млн грн в оновлення електроінфраструктури – куди ДТЕК Київські регіональні електромережі спрямував кошти у першому півріччі 2021 року

Київська область, 19 серпня 2021

У першому півріччі поточного року ДТЕК Київські регіональні електромережі спрямував 494 млн грн в оновлення електроінфраструктури Київщини. Компанія виконала плани з реконструкції та розвитку мережі, а також наблизилася до завершення двох великих проєктів – будівництва підстанції 110/35/10 кВ «Козин» та реконструкції підстанції 110/10 «Гостомель».  Реалізація цих  проєктів стала можливою завдяки впровадженню стимулюючих інвестиції RAB-тарифів у 2021 році. Вони дозволили компанії збільшити інвестпрограму в 2021 році на 112% у порівнянні з 2020 роком.  

«ДТЕК Київські регіональні електромережі діє в інтересах України. Ми приділяємо значну увагу розвитку електромереж Київщини, щоб у кожного клієнта вдома були світло та комфорт. Саме тому за перше півріччя поточного року наша компанія змогла виконати поставлені цілі у ключових виробничих показниках та спрямувати у розвиток мереж 494 млн грн. Загальний об’єм інвестиційної програми 2021 року – 725 млн грн», – зазначив генеральний директор ДТЕК Київські регіональні електромережі Віталій Шайда.

ДТЕК Київські регіональні електромережі протягом 6 місяців поточного року спрямував 494 млн грн у оновлення електроінфраструктури Київської області: 358 млн грн у нове будівництво, 118 млн грн у реконструкцію підстанцій та ліній електропередач 0,4-110 кВ, 14 млн грн в оновлення автомобільного парку та 4 млн грн у програму заміни електролічильників своїм клієнтам. 

На завершальній стадії перебувають два масштабні проєкти – реконструкція підстанції 110/10 «Гостомель», яка завершена на 70% та будівництво підстанції 110/35/10 кВ «Козин», що завершене на 80%. За звітний період ДТЕК Київські регіональні електромережі інвестував у ці проєкти 84 млн грн. Загалом вартість будівництва «Гостомеля» та «Козина» складе 220 млн грн. 

Компанія планує запустити ці об’єкти вже восени поточного року. Після завершення будівництва підстанції забезпечать клієнтів компанії додатковою потужністю, дозволить експлуатувати обладнання без перенавантаження, що, в результаті, підвищить якість та надійність енергопостачання клієнтам компанії  у цих регіонах.

У першому півріччі 2021 року збереглася тенденція до збільшення енергоспоживання у Київській області. До своїх клієнтів компанія транспортувала більше ніж 4 тисячі МВт-год електроенергії, що на 10% більше ніж за аналогічний період минулого року. Збільшення енергоспоживання на Київщині пов’язане, зокрема, з великою кількістю нових приєднань. Для зручності клієнтів замовити нове приєднання можна на сайті компанії онлайн.

Також ДТЕК Київські регіональні електромережі оновив парк автомобільного транспорту та спеціальної техніки на 14 млн грн. 26 одиниць нової спецтехніки компанія розподілила по регіональним підрозділам Київської області. Нові спецавтомобілі дозволять робити своєчасну діагностику та ремонт електрообладнання, прискорять час на ліквідацію аварій та виконання заявок клієнтів.

У поточному році ДТЕК Київські регіональні електромережі продовжив програму із заміни електролічильників. Компанія безоплатно замінила понад 18 тисяч приладів обліку своїм клієнтам у Київській області на більш ніж 4 млн грн. Нові лічильники забезпечать точніший облік спожитої електроенергії та підвищать показники її якості.

Відділ комунікацій

ДТЕК Київські регіональні електромережі:

Тел.: (044)4928300

E-mail: press_koe@koe.vsei.ua

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень