A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

Козацький літопис сучасності

Дата: 23.10.2021 11:26
Кількість переглядів: 382

Фото без опису

 

 

Козацький літопис сучасності

Вчора до читальної зали Богуславської бібліотеки завітав особливий гість — Олександр Миколайович Гаврилюк — наш земляк, родом із сусідньої Лисянки, що на Черкащині, відомий краєзнавець й літератор, автор більше 15-ти наукових праць, кандидат юридичних наук, академік політичних наук України, суддя Північного апеляційного господарського суду України, викладач Національної школи суддів України, наказний отаман Черкаського обласного товариства ВГО «Українське реєстрове козацтво», громадський діяч, волонтер Збройних Сил України. Завітав, аби презентувати свою книгу «Козацький літопис (2005-2021), що була надрукована до 25-ї річниці Конституції України та 30-ї річниці відновлення державної незалежності України.

Його перу належать ще книги: «Таємниці минулого козацької Лисянки», «За волю України. Лисянщина під час національно-визвольних змагань у 1917-1920-х роках в контексті загальноукраїнських подій», «Звитяга козацької Лисянки», «Лисянка — велич українського народу».

Книга «Козацький літопис» вийшла друком у видавництві ТОВ “Юрка Любченка”, нашого земляка, уродженця с. Хохітва. У ній автор відтворив сучасний козацький рух Лисянського козацького полку Черкаського обласного козацького товариства ВГО «Українське реєстрове козацтво» за період з 2005 до 2021 років та висвітлив вклад лисянського козацтва у захист державного суверенітету та територіальної цілісності нашої країни під час неоголошеної російсько-української війни на Сході України.

З вітальним словом до літератора та слухачів звернулася начальник відділу культури, молоді і спорту соціально-гуманітарного управління виконавчого комітету Богуславської міської ради Тетяна Куценко. Директор КЗ “Публічна бібліотека” Галина Добровольська щиро подякувала за творчу зустріч та подаровані книги, частину яких буде передано до бібліотек громади.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень