A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

Про внесення змін до утворення старостинських округів

Дата: 30.10.2021 14:15
Кількість переглядів: 450

Фото без опису

 

 

Про внесення змін до утворення старостинських округів

1 серпня 2021 року набрав чинності прийнятий Верховною Радою Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку інституту старост». Тож питання внесення змін до вже утворених старостинських округів було внесено до порядку денного чергової 23-ої сесії Богуславської міської ради, засідання якої відбулося 29 жовтня.

Однією з основних змін, передбачених Законом, є утворення старостинських округів, на території яких проживає не менше 500 жителів.

Проте, ще 14 грудня 2020 року у Богуславській громаді були утворені старостинські округи та призначені відповідні старости.

Міський голова Віталій Хоменко, який виступав на сесії з даного питання, зауважив, що з часу прийняття змін щодо укрупнення округів до нього неодноразово звертались стурбовані жителі громади, а саме: Біївецького, Киданівського, Вільховецького, Москаленківського та Тептіївського старостинських округів, які виражають думку багатьох жителів, обурених відповідними змінами законодавства щодо укрупнення старостинських округів. І наголосив, що не почути жителів громади, не дослухатись до їх думки, є неприпустимим, і підірве довіру до влади.

Враховуючи це, та взявши до уваги, що утворення старостинських округів є правом органу місцевого самоврядування, а не обов’язком, міський голова Віталій Хоменко вніс пропозицію зняти дане питання з розгляду та залишити можливість всім жителям старостинських округів завжди бути почутими, та враховувати їх думку при вирішенні питань місцевого значення.

Тож за прийнятим рішенням у Богуславській громаді й надалі буде працювати 12 старостинських округів: Біївецький, Розкопанецький Хохітвянський, Киданівський, Вільховецький, Тептіївський, Дибинецький, Ісайківський, Мисайлівський, Москаленківський, Саварський та Шупиківський.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень