A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

Програма Президента України "Велике будівництво"

Дата: 10.11.2021 11:28
Кількість переглядів: 435

 

 

«ВЕЛИКЕ БУДІВНИЦТВО»: КАПІТАЛЬНО ВІДРЕМОНТОВАНО ШКОЛУ В ПАШКІВЦІ НА КИЇВЩИНІ

Завершено капітальний ремонт приміщень Пашківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів в Бучанському районі Київської області. Роботи тривали в рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Про це 9 листопада повідомив голова Київської облдержадміністрації Василь Володін.

«Сучасне освітнє середовище має забезпечувати необхідні умови для навчання учнів, освітян, батьків і для цього потрібне відповідне матеріальне забезпечення, комфортні та безпечні класи та інші приміщення, у яких діти та вчителі перебувають під час навчання. Саме тому один із основних напрямків програми Президента “Велике будівництво” на Київщині – відновлення навчальних закладів. Одним з таких об‘єктів стала школа в с. Пашківка, де завдяки участі у програмі зроблено капітальний ремонт», – зазначив голова Київської ОДА Василь Володін.

Він додав, що в навчальному закладі здійснено внутрішні ремонтні та сантехнічні роботи, облаштовано системи опалення, електроосвітлення, вентиляції, пожежної сигналізації, а також придбано устаткування, меблі та інвентар, проведені інші внутрішні та зовнішні роботи, що робить будівлю школи комфортною для перебування і навчання дітей.

«Вартість проєкту становила 28,3 млн грн, з яких 25,5 млн. грн – кошти обласного бюджету, решта – 2,8 млн грн – Макарівської об’єднаної територіальної громади», – конкретизував голова ОДА.

Роботи з капітального ремонту приміщень Пашківської загальноосвітньої школи завершені в повному обсязі.

Додатково інформуємо, що у 2020 році в рамках програми «Велике будівництво» в закладі замінили вікна та покрівлю, що значно покращило енергоефективність школи та вирішило проблему ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів.

 

“ВЕЛИКЕ БУДІВНИЦТВО”: ТРАСА М-01 КИЇВ-ЧЕРНІГІВ-НОВІ ЯРИЛОВИЧІ (42 КМ)

Програма Президента України Володимира Зеленського Велике будівництво: оновлення 42-го кілометру траси М-01 Київ-Чернігів-Нові Яриловичі.

 

ПОНАД 16 КМ НОВОГО АСФАЛЬТУ ПРОКЛАЛИ В БРОВАРСЬКОМУ РАЙОНІ ЗА 2 МІСЯЦІ

16,4 км нового дорожнього покриття влаштували на дорозі М-01-Зазим’я, що проходить в межах Броварського району. Роботи проходять в рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Про це сьогодні, 9 листопада, зазначив очільник Київської обласної державної адміністрації Василь Володін.

«Капітальний ремонт об’єкту розпочали цьогоріч у вересні. Повністю завершити всі роботи плануємо впродовж грудня. Але і за ці кілька місяців встигли чимало. Зокрема вже проклали 16,4 км верхнього шару», – уточнив Василь Володін.

Загальна вартість робіт складає понад 46 млн грн. З-поміж іншого дорожники завершили влаштування обочин, частково розширили проїжджу частину та влаштували дорожню розмітку.

 

ІНКЛЮЗИВНИЙ ДИТСАДОК З’ЯВИТЬСЯ У ВИШНЕВОМУ В РАМКАХ «ВЕЛИКОГО БУДІВНИЦТВА»

У 2022 році у Вишневому на Київщині добудують інклюзивний дитсадок. Це один із п’яти дошкільних навчальних закладів, який у наступному році з’явиться в області в рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Про це сьогодні, 8 листопада, зазначив очільник Київської обласної державної адміністрації Василь Володін.

«Діти з обмеженими можливостями мають бути забезпечені комфортом. Знаємо про цю потребу, тому будемо будувати дитсадок із особливими умовами у Вишневому. Ключова мета – створити безбар’єрний заклад. У попередні роки аналогів цьому проєкту в рамках «Великого будівництва» не було. Але я переконаний, що нам вдасться його реалізувати, і він матиме дуже велике соціальне значення», – підкреслив Василь Володін.

Нагадаємо: у 2022 році на Київщині завершать будівництво паралельно п’яти нових дитсадків. Мережу дошкільних навчальних закладів активно розбудовують через постійне збільшення кількості жителів у пристоличному регіоні.

 

ПОНАД 80 КМ: НА ДОРОГАХ КИЇВЩИНИ ПРОКЛАДУТЬ БІЛЬШЕ НОВОГО АСФАЛЬТУ, НІЖ ПЛАНУВАЛИ СПОЧАТКУ

На дорогах Київщини цьогоріч планують прокласти 80,7 км нового асфальту в рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Це більше, ніж планували з самого початку.

Про це сьогодні, 8 листопада, повідомив очільник Київської обласної державної адміністрації Василь Володін.

«Пристоличний регіон розвивається, і в тому числі в напрямі дорожньої інфраструктури. Маємо розгалужену мережу внутрішньообласних перевезень, багато жителів курсують між населеними пунктами на власних авто. Але щоб поїздки були максимально безпечними та комфортними, на дорогах має бути якісний асфальт. Саме тому ми оновлюємо наші автошляхи та ліквідуємо проблемні ділянки. Наприклад, цього року вдалося збільшити обсяги запланованих робіт, завдяки цьому влаштуємо понад 80 км нового дорожнього покриття», – прокоментував Василь Володін.

Зазначимо: на Київщині проклали вже 77,2 км нового асфальту. Тільки за минулий тиждень в регіоні влаштували більш ніж 5 км дорожнього покриття.

 

ПОНАД 98%: НА КИЇВЩИНІ МАЙЖЕ ЗАВЕРШИЛИ ВСІ РОБОТИ В ШКОЛАХ, ЯКІ ЦЬОГО РОКУ ВКЛЮЧИЛИ ДО ПРОГРАМИ ПРЕЗИДЕНТА

Цього року на Київщині до програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» включили шість шкіл. Загальний відсоток будівельної готовності по ним складає 98,2%.

На цьому сьогодні, 8 листопада, акцентував очільник Київської обласної державної адміністрації Василь Володін.

«З початку року ми працювали над оновленням шести закладів загальної середньої освіти. Три з них – міські, ще три – сільські. Це той баланс, якого ми намагаємось дотримуватись, адже комфортні умови для навчання мають бути в нашому регіоні скрізь. І ми докладаємо максимум зусиль, щоб досягти такого результату», – прокоментував Василь Володін.

Відтак на Київщині вже провели термомодернізацію школи в селі Жоравка Яготинської громади, капітальні ремонти шкіл у селах Вовчків Поліської громади та Пашківка Макарівської громади, а також реконструкцію школи в Славутичі та капітальний ремонт НВК у Яготині.

Зазначимо, що в 2022 році реалізація програми «Велике будівництво» на Київщині продовжиться. В її рамках уже запланували оновити в області ще п’ять шкіл. 

Повідомляє пресслужба Київської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень