Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

Засідання комісії з питань земельних відносин, архітектури, містобудування та агропромислового розвитку

Дата: 23.11.2021 08:50
Кількість переглядів: 334

Фото без опису

 

 

Серед багатьох питань, що розглядали члени комісії з питань земельних відносин, архітектури, містобудування та агропромислового розвитку Богуславської міської ради 22 листопада 2021 року, як то: надання дозволів на розробку документації з землеустрою та затвердження документації із землеустрою тощо — кілька були суперечними та викликали у депутатів бурхливе обговорення.
Так із заявою про надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства звернулась жителька села Ісайок. В ході підготовки документів виявилося, що документи на частину ділянки, яку роками обробляла родина жінки і яку вони мали намір приватизувати, вже підготували для затвердження інші бажаючі. Тож депутати, з’ясувавши всі обставини, порекомендували відхилити заяву «конкурента» на затвердження технічної документації, так як вона не відповідає викопіюванню. Натомість, врахувавши те, що ісайківчанка з родиною тривалий час обробляють земельний наділ, рекомендували надати їй дозвіл на розробку та затвердження технічної документації із землеустрою.
Також члени комісії відхилили заяву жительки Карандинець, яка на прилягаючих земельних ділянках до  двох придбаних будинків має намір облаштувати садиби «зеленого» туризму. Проте, некоректно підготувала документи, вказавши  призначення ділянки — для ведення особистого селянського господарства, що веде до порушення та нецільового використання земельної ділянки. Депутати порекомендували отримати резолюцію від старости та звернутися до фахівців міської ради, які допоможуть грамотно підготувати документи на земельну ділянку.
Правову колізію викликало питання з надання дозволу на будівництво гаража на прибудинковій території біля багатоквартирного будинку в Богуславі. Можливо, раніше правові норми з надання таких дозволів й існували, проте, як запевнила начальник відділу містобудування та архітектури Галина Теребун, у червні цього року вийшла Постанова Кабінету Міністрів № 681, де в пункті 1242 чітко говориться про те, що «…не допускається будівництво боксових гаражів у зоні багатоквартирної забудови». Тож рішення з цього питання та інших, які члени «земельної» комісії розглядали протягом тривалого часу — за депутатами на засіданні найближчої сесії міської ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень