A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

«Наш спільний дім — природа Богуславського краю»

Дата: 25.11.2021 10:27
Кількість переглядів: 377

Фото без опису

 

 

«Наш спільний дім — природа Богуславського краю»

Аби зберегти та відтворити унікальні природні та культурні об’єкти та місця, що мають велику наукову, естетичну та екологічну цінність на території Богуславської територіальної громади, врахувавши думки громадських організацій, краєзнавців і пропозиції, що надійшли в ході проведення акції «Вежа пам’яті: вікові дерева — коріння нації», за підтримки міського голови Віталія Хоменка у відділі агропромислового розвитку, екології та використання земель сільськогосподарського призначення вирішили відкрити просвітницьку тематичну виставку «Наш спільний дім — природа Богуславського краю». До відкриття та облаштування виставки, що діятиме на постійній основі, долучилося соціально-гуманітарне управління виконавчого комітету Богуславської міської ради, яке очолює Оксана Поліщук.

Експозиція виставки розташовується в приміщенні міської ради (каб. 107 «Екологія»). Колекція рослин, що входить до переліку експонатів виставки, налічує більше 100-а зразків рослинного світу нашого регіону, частина яких входить до реєстру Червоної Книги України, колекція мінералів та каміння, якими багаті надра Богуславщини, — близько 80-ти, зоологічна колекція налічує близько 75-ти зразків.

Також на виставці представлена література природничого напряму та збірники законодавчих актів у галузі екології, які роками збирав до колекції та використовував у роботі провідний спеціаліст відділу агропромислового розвитку, екології та використання земель сільськогосподарського призначення Петро Пидюра. Цінним надбанням є навчальні посібники, окремі з яких подаровані головою ГО «Екологія. Право. Людина» Ольгою Мелен та громадською активісткою, ткалею і майстринею художніх промислів Валентиною Ткач під час недавнього відвідування виставки.

Вся експозиція перебуває у вільному доступі, і може бути використана як елемент вивчення природи рідного краю у навчальних закладах громади. А ще з виставкою може ознайомитись кожен, хто виявить таке бажання.

Тож маємо сподівання, що наповнення колекції виставки зростатиме, і запрошуємо долучатися жителів громади до її розширення.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень