Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

Звіт про діяльність КНП БМР «Богуславська центральна лікарня» та затвердження проекту фінансового плану КНП БМР «Богуславський ЦПМСД» на 2022 рік — ці та низку інших питань розглядали на черговому засіданні члени виконкому Богуславської міської ради

Дата: 26.11.2021 09:34
Кількість переглядів: 459

Фото без опису

 

 

Звіт про діяльність КНП БМР «Богуславська центральна лікарня» та затвердження проекту фінансового плану КНП БМР «Богуславський ЦПМСД» на 2022 рік —

ці та низку інших питань розглядали на черговому засіданні члени виконкому Богуславської міської ради 25 листопада.

Звіт директора комунального некомерційного підприємства Богуславської міської ради «Богуславська центральна лікарня» Сергія Унгуряна стосувався роботи підприємства в період з січня по вересень 2021 року. На сьогодні в центральній лікарні 48 лікарів надають медичні послуги більше як 32-ом тисячам осіб; з Національною службою здоров'я України (НСЗУ) підписаний договір на 12 пакетів надання медичних послуг. На лікування хворих на COVID-19 за звітний період підприємство отримало 11 млн. 653 тис. грн., за надання платних медичних послуг — 1 млн. 107 тис. грн. Проте, НСЗУ фінансує лише частину послуг, в межах закладених на фінансовий рік коштів, а різниця лягає на місцевий бюджет. Так, через нещодавно ліквідований НСЗУ пакет перехідного фінансування, підприємство щомісяця недоотримує близько 700 тисяч гривен. Тож ця сума повинна бути врахована при складанні бюджету громади на наступний рік, аби передбачити всі ризики, наголосив директор медичного закладу.

Що стосується захворювання на COVID-19, то, за словами Сергія Івановича, з часу відновлення роботи «ковідного» шпиталю, 28 жовтня, з підтвердженим діагнозом було зареєстровано 212 пацієнтів, на початку листопада спостерігався пік захворювання — 100 хворих. Станом на 25 листопада у лікарні перебувають 46 пацієнтів. Всі витратні матеріали на лікування таких хворих медичний заклад закуповує в борг, так як НСЗУ ще не відшкодувала ці кошти.

Подякував Сергій Унгурян за підтримку добродійникам, меценатам, які надали допомогу для лікування хворих на COVID, старостам округів, міському голові та всім жителям громади, які долучилися до збору овочів для харчування пацієнтів лікарні.

Після ряду запитань, які ставили перед директором медичної установи, члени виконкому запропонувати адміністрації КНП БМР «Богуславська центральна лікарня» систематично вживати відповідних заходів по покращенню умов для прийому пацієнтів, особливо в період підвищення захворюваності на COVID-19, та на роботі з підбору кадрів, зокрема, лікарського складу.

Проблематичною є ситуація з кадрами і в Центрі сімейної медицини, яку озвучила керівник закладу Валентина Пивовар при обговоренні питання про затвердження проекту фінансового плану КНП БМР «Богуславський ЦПМСД» на 2022 рік. Лікарів не вистачає катастрофічно, про що свідчать і скарги від пацієнтів, які не встигли підписати декларацію з лікарем сімейної медицини. А ті, які працюють, фізично не встигають прийняти всіх бажаючих. Щоправда, за словами міського голови Віталія Хоменка, у громаді мають надію вже до кінця року відкрити амбулаторію по вул. Шолом-Алейхема. Лікар, який там працюватиме, «розвантажить» медиків Центру.

Увазі членів виконавчого комітету були представлені питання створення Молодіжної ради як консультативно-дорадчого органу при виконавчому комітеті Богуславської міської ради з метою залучення соціально-активної молоді до вирішення питань місцевого значення у молодіжній сфері. Начальник відділу культури, молоді та спорту соціально-гуманітарного управління Тетяна Куценко запропонувала затвердити Положення про Молодіжну раду та склад ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування складу Молодіжної ради.

Схвально зустріли і пропозицію заснувати стипендію міського голови для обдарованих дітей та молоді Богуславської територіальної громади у сферах культури, фізичної культури та спорту: починаючи з 01.01.2022 встановити 10 стипендій на рік (5 стипендій – у напрямку «культура», 5 — для стипендіатів у напрямку «фізична культура та спорт»).

Також члени виконкому розглянули питання захисту прав дітей та про зміни в черзі громадян на квартирний облік.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень