Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

На двадцять четвертій сесії міської ради, засідання якої відбулося 29 листопада, розглядали звичні питання, як от: надання матеріальної допомоги, про внесення змін до рішень міської ради та питання врегулювання земельних відносин.

Дата: 30.11.2021 09:58
Кількість переглядів: 298

Фото без опису

 

 

На двадцять четвертій сесії міської ради, засідання якої відбулося 29 листопада, розглядали звичні питання, як от: надання матеріальної допомоги, про внесення змін до рішень міської ради та питання врегулювання земельних відносин.
Останні, а таких звернень надійшло від 398 осіб, слухали двома блоками: про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою та затвердження документації і проектів землеустрою в межах м. Богуслав; про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою та затвердження документації і проектів землеустрою в межах старостинських округів громади.  Деякі звернення депутати змушені були відхилити, діючи в рамках закону. Так, не підтримали заяву про будівництво індивідуального гаража в межах багатоквартирної прибудинкової території по вул. Миколаївській. І хоча в Постанові Кабінету Міністрів № 681, якою депутати мотивували свою відмову, де в пункті 1242 говориться про те, що «…не допускається будівництво боксових гаражів у зоні багатоквартирної забудови», немає чіткої відмови для таких випадків, все ж вирішили не створювати прецеденти. Натомість обговорили можливість скласти план зонування прибудинкових територій біля багатоквартирних будинків і визначити місця, де все ж стане можливою оренда ділянок під гараж або будівництво на них індивідуальних гаражів у виняткових випадках. Інші відмови ґрунтувалися на тому, що документи були оформленні з порушеннями, земельна ділянка «зайнята» або виставлена на електронні торги тощо.
Після заслуховування питань про затвердження річного плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2022 рік та про план роботи міської ради на І півріччя 2022 року, який включає: щорічний звіт міського голови про діяльність виконавчих органів, звіт «Про виконання бюджету Богуславської територіальної громади за 2021 рік», звіт «Про виконання бюджету Богуславської територіальної громади за І квартал 2022 року», встановлення на території Богуславської територіальної громади ставок місцевих податків та зборів на 2023 рік, з яких виступав секретар ради Владислав Шпак, — депутати прийняли схвальне рішення. Підтримали і затвердили Положення про помічника-консультанта депутата міської ради, згідно з яким, помічник-консультант, серед інших повноважень,  за дорученням депутата місцевої ради може брати участь в організації вивчення громадської думки, потреб територіальної громади, інформувати про них депутата відповідної місцевої ради та вносити пропозиції щодо шляхів їх вирішення. 
Також внесли зміни до Положення про КУ «Центр надання соціальних послуг» Богуславської міської ради. Відтепер, згідно зі змінами у розділі «Соціальна адаптація», установа надаватиме послуги і дітям з інвалідністю, що значно розширить можливість Центру брати участь у соціальних проектах, спрямованих на адаптацію дітей з обмеженими можливостями до реалій життя.
Частину питань, що виносились на розгляд сесії, стосувалися роботи соціально-гуманітарного управління міської ради: внесення змін та доповнень до Положення про управління, про перейменування закладів освіти у відповідності до законодавства, надання дозволу опорним закладам освіти на внесення змін до Єдиного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.
Мотивуючись зверненням та результатами громадських слухань депутати проголосували за зміни назви вулиці Чапаєва на Зарічну у селі Москаленки. 
Враховуючи письмові заяви двох депутатів щодо добровільного складення ними депутатських повноважень, на сесії прийняли рішення про дострокове припинення їх повноважень.
Насамкінець депутати обговорили питання виділення коштів для Семигірського клубу. Приміщення знаходиться у катастрофічному, загрозливому для життя і здоров’я людей стані. Це підтверджує і комісія міської ради, члени якої оглядали клуб: стіни будівлі, яку звели ще у 1955 році, пошкоджені, з тріщинами різної глибини, осипається цегла, балки перекриття зазнали деформації, відсутні відливи і відмостка. Технічний стан пошкоджень не дозволяє проводити у приміщенні заходи. За приблизними даними, на відновлення клубу потрібно близько 5-6 млн. грн., які місцевий бюджет не «витягне». Працівники Семигірського клубу, які прийшли на засідання сесії, просили депутатів виділити хоч частину суми, аби провести поточний ремонт, який вони зобов’язуються зробити власними силами. Проте, у старости Анатолія Жильчука існує інша думка: тимчасово перенести роботу клубної філії або в центр села, у приміщення ФАПу, або ж до сільської ради, яка розташована у Вільховці. Ще одна проблема пов’язана з тим, що приміщення не має документально оформленого права власності, а це основна перепона на можливості фінансування з державного або обласного бюджету — про це наголосив депутат Леонід Кипиченко. Тож тепер це — першочергове завдання.
На прохання депутатів, керівник комунального некомерційного підприємства «Богуславська центральна лікарня» Сергій Унгурян проінформував депутатів про ситуацію із захворюванням на COVID. Так, станом на 29 листопада на лікуванні в «ковідному» відділенні перебувають 46 пацієнтів. Із 230 пацієнтів, зареєстрованих від початку роботи «ковідного» шпиталю, 40% були жителями Богуславської громади, решта 60% — інших громад. 80% від загальної кількості хворих вакцини не отримували. На жаль, від 28 жовтня був зареєстрований 31 летальний випадок, де 29 осіб були не вакциновані. Тож висновки про переваги вакцинації робіть самі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень