A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

Зустріч щодо  подання одноразової добровільної декларації, електронного звітування та реєстрації програмних РРО відбулася в Богуславській ДПІ ГУ ДПС у Київській області

Дата: 24.12.2021 13:10
Кількість переглядів: 924

Фото без опису

 

 

Зустріч щодо  подання одноразової добровільної декларації, електронного звітування та реєстрації програмних РРО відбулася в Богуславській ДПІ ГУ ДПС у Київській області

Сьогодні фахівцями Богуславської державної податкової інспекції ГУ ДПС у Київській області в рамках проведення інформаційно-розяснювальної кампанії, проведено зустріч з представниками громадських організацій: БРДФК "БОГУСЛАВ-2001", БОГУСЛАВСЬКА РАЙОННА ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ "ЦЕНТР ЗАХИСТУ СІМ'Ї ТА ДИТИНИ "ВІДРОДЖЕННЯ", БРАМК "СИГНАЛ", БРГО "СПІЛКА БАГАТОДІТНИХ СІМЕЙ", БОГУСЛАВСЬКЕ РАЙОННЕ ТОВАРИСТВО БДЖОЛЯРІВ-ЛЮБИТЕЛІВ щодо добровільного декларування активів фізичних осіб, подання звітності в електронному вигляді та реєстрації програмних РРО.

У заході взяла участь начальник Богуславської ДПІ ГУ ДПС у Київській області Вікторія ПІДОПРИГОРА.

Головною темою вебінару стало обговорення питання одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб.

Вікторія ПІДОПРИГОРА наголосила, що одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається виключно декларантом в електронній формі з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року.

Також, начальниця ДПІ зазначила, що із задекларованих активів громадянин повинен буде сплатити збір, зокрема, 5 відсотків щодо валютних цінностей на рахунках у банках в Україні, а також інших активів, що знаходяться (зареєстровані) в Україні; 9 відсотків щодо валютних цінностей на рахунках в  іноземних фінансових установах, а також з інших активів, що знаходяться за кордоном; 2,5 відсотка щодо мінімальної вартості державних облігацій України, придбаних декларантом.

Сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування здійснюється декларантом протягом 30-ти календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

Також начальниця ДПІ нагадала учасникам заходу, що з 01 січня 2022 року всі ФОП – платники єдиного податку ІІ-ІУ груп, незалежно від виду  діяльності  та рівня доходів мають використовувати реєстратори розрахункових операцій (РРО або ПРРО) при здійсненні розрахункових операцій.

Довела до присутніх переваги подання звітності в електронному вигляді.

Учасники заходу мали можливість задати питання як з одноразового декларування, так і з питань реєстрації ПРРО та отримати на них кваліфіковані відповіді.

 

Богуславська ДПІ ГУ ДПС у Київській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень