A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

Подання звiтностi в електронному виглядi та як зареєструвати програмний РРО — такою була тема семінару-практикуму в Обухівській ДПІ

Дата: 04.02.2022 09:47
Кількість переглядів: 799

Фото без опису

 

Сьогодні начальником Обухівської ДПІ ГУ ДПС у Київській області Світланою Бєляєвою проведено семінар-практикум з фізичними особами–підприємцями з питання подання звiтностi в електронному виглядi, та як зареєструвати програмний РРО.

Очільниця ДПІ наголосила, що електронна звітність – це, найперше, засіб, за допомогою якого платники можуть показати громадськості, що їх діяльність прозора, і нарахування податкових зобов’язань відбувається в повному обсязі. Звернула увагу на перевагу електронної звітності та закликала використовувати безконтактний метод звітування.

Фахівці ДПІ зауважили, що з 1 січня 2022 року вступили у дію норми законодавства щодо розширення сфери застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Державна податкова служба України створила та запустила спеціальне безкоштовне програмне забезпечення для використання ПРРО, що має спростити ведення бізнесу. За допомогою смартфону зі встановленою спеціальною програмою можна, наприклад, відкрити зміну, внести розмінну монету, формувати чеки та підсумкові звіти (X- та Z-звіти). При цьому кожен створений чек буде реєструватися фіскальним сервером ДПС, а звітність відправлятиметься до ДПС автоматично.

Зауважили, що підприємець самостійно вирішує: чи встановлювати апаратний РРО, чи користуватись ПРРО з безкоштовним програмним рішенням ДПС.

Наприкінці заходу учасникам практикуму надано вичерпні відповіді на запитання щодо роботи РРО/ПРРО.

 

Обухівська ДПІ ГУ ДПС у Київській області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень