A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

Комплексний план просторового розвитку території громади

Дата: 14.02.2022 12:16
Кількість переглядів: 728

Фото без опису

 

Верховною Радою було прийнято Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо планування використання земель" (законопроект №2280).

Вказаним Законом вносяться зміни до Земельного кодексу України, Водного кодексу, ЗУ "Про регулювання містобудівної діяльності", ЗУ "Про місцеве самоврядування", ЗУ "Про архітектурну діяльність" та інші нормативно-правові акти.

Зокрема, з'являється новий вид містобудівної та одночасно земельної документації — комплексний план просторового розвитку території територіальної громади.

Це документ, що вирішує у межах території усієї громади питання:

• визначення функції території;

• забезпечення соціальною, транспортною та інженерною інфраструктурою;

• формування сприятливого середовища для мешканців;

• створення умов для розвитку місцевого бізнесу та залучення інвестицій.

Про документ, який дає можливість перетворити бачення щодо майбутнього громади в інструмент управління її розвитком говорили на установчому зібранні, що проходило минулої п’ятниці у Богуславській міській раді.

На зустріч з фахівцями відділу стратегічного планування територіального розвитку ТОВ «Укргруппроект» були запрошені члени робочої групи, які будуть впритул займатися просторовим плануванням Богуславської громади.

Спеціалісти проектної організації ознайомили з досвідом окремих громад, де вони допомагали розробляти комплексні плани розвитку. Починати, зауважили вони, слід з визначення так званих індикаторів, які визначають основні показники розвитку території, а саме: транспортна інфраструктура (наближення обласних центрів і зручність доїзду), водопостачання (можливість централізованого забезпечення водою населених пунктів громади), рекреаційні зони, сільськогосподарське виробництво на території громади та підприємництво на сільських територіях, сортування сміття, громадські простори з доступом до мережі Wi-Fi, розвиток «зеленого туризму» і таке інше.

Наша Богуславщина таких індикаторів має чимало, тому реалізація комплексного плану розвитку територій Богуславської громади у перспективі надасть змогу керувати власними ресурсами та залучати інвестиції. До того ж, в процесі розроблення комплексного плану інвентаризуються ресурси громади, земельні, лісові, водні, надра, а це одна із передумов їх ефективного та раціонального використання.

Зараз відбувається І етап реалізації цієї Програми. Найближчим часом сесія міської ради має затвердити склад робочої групи та прописати ключові індикатори для просторового планування Богуславської громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень