A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

Про День охорони праці у 2022 році

Дата: 27.04.2022 10:38
Кількість переглядів: 1142

 

Відповідно до Указу Президента України від 18.08.2006 № 685/2006 щороку 28 квітня, у Всесвітній день охорони праці, в Україні відзначається День охорони праці.

Враховуючи повномасштабну збройну агресію російської федерації проти України, яка почалася 24 лютого 2022 року, всі зусилля країни спрямовані на захист Батьківщини. В цей складний час бізнес та працівники – друга лінія оборони, фундамент економічної стабільності та безцінна допомога Збройним силам України.

Праця в умовах воєнного стану пов’язана з великою кількістю нових, в тому числі смертельно небезпечних ризиків, що призводять до погіршення умов праці в усіх галузях економіки. Україна несе великі втрати в цій війні і ці втрати збільшуються внаслідок загибелі працівників на робочих місцях.

Так, за час збройної агресії Держпраці вже зареєстровано 110 нещасних випадків на виробництві, що підлягають спеціальному розслідуванню, в яких постраждав 191 працівник, у тому числі 115 - зі смертельним наслідком.

При виконанні трудових обов’язків через активні бойові дії постраждали 94 працівники, 50 з яких загинули, а саме на підприємствах: соціально-культурної сфери – 57 осіб, в тому числі 28 із смертельним наслідком; транспорту – 12 осіб, в тому числі 7 із смертельним наслідком; енергетики -14 осіб, в тому числі 6 із смертельним наслідком; житлово-комунального господарства – 5 осіб, в тому числі 3 із смертельним наслідком; інші галузі – 6 осіб.

 В середньому три особи щодня гинуть в Україні під час роботи. За всіма нещасними випадками утворені комісії та проводяться спеціальні розслідування.

Наразі Держпраці використовує всі можливі засоби для поширення інформації з питань праці. Відповіді на найбільш запитувані питання розміщуються на офіційному веб-сайті служби та на сторінках у соціальних мережах, перезавантажено сервіс «інтерактивний інспектор», регулярно розміщуються інформаційні повідомлення у засобах масової інформації, інспектори праці відвідують роботодавців та надають індивідуальні консультації релокованим підприємствам, безпосередньо спілкуються з людьми тощо.

Також, Держпраці, з метою оперативного поширення інформації з питань праці запустила Telegram бот для оперативного отримання відповідей на поширені запитання з трудового законодавства (@ask_sls_bot) та створила інформаційний портал про трудові відносини в умовах воєнного стану (pratsia.in.ua). За допомогою порталу можна отримати консультаційну допомогу Держпраці релокованим підприємствам, проконсультуватися онлайн або знайти відповіді на найбільш розповсюджені запитання.

Держпраці розроблені та розміщені на сайті Рекомендації для роботодавців щодо організації виконання робіт підвищеної небезпеки під час воєнних (бойових) дій; Рекомендації для роботодавців щодо безпеки та здоров’я на роботі працівників під час експлуатації вантажопідіймального устаткування в умовах воєнних (бойових) дій; Рекомендації для роботодавців щодо безпеки та здоров’я на роботі працівників сільського господарства в умовах воєнних (бойових) дій; Рекомендації для роботодавців щодо забезпечення належних та безпечних умов праці на робочих місцях суб’єктів господарювання, органів державної влади та органів місцевого самоврядування, які функціонують та надають соціальні послуги в умовах воєнних (бойових) дій.

З огляду на зазначене, пропонуємо 28 квітня 2022 року вшанувати пам’ять працівників, які загинули на виробництві, як в мирний час, так і під час воєнного стану.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень