A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

Сади Перемоги - твій внесок у Перемогу України.

Дата: 19.05.2022 15:53
Кількість переглядів: 760

Сад  Перемоги - твій внесок у Перемогу  України

 

Презентована  у  квітні  місяці цього року  Міністерством  аграрної політики та  Міністерством  розвитку  громад Всеукраїнська  ініціатива «Сади  Перемоги»  спрямована на ефективне використання доступних земельних ділянок і залучення ресурсів для вирощування продуктів харчування задля недопущення продовольчої кризи в Україні.

          «Сади  Перемоги» - не нова ідея. Такі фруктові, овочеві та трав’яні сади були висаджені в приватних помешканнях і громадських місцях у США, Великобританії , Канади, Австралії  під час Першої та Другої світових воєн. До травня 1943 року у Сполучених  Штатах Америки  налічувалося 18 млн. таких садів - 12млн. у містах та 6 млн. на фермах. Вони допомогли вистояти країнам у найскрутніші воєнні часи і забезпечували до 30% продовольства. Крім непрямої допомоги  військовим, такі сади розглядалися як фактор «покращення морального духу» громадянам і були частиною щоденного життя - «домашнім фронтом» .

          Війна  російської  федерації в Україні спричинила кризу із забезпеченням зерном , овочами та іншими харчовими  продуктами.

          1. Щонайменше 30% сільськогосподарських полів нашої держави  не будуть засіяні в 2022 році.

          2. росія  цілеспрямовано знищує великі сховища сільськогосподарської продукції.

          3.росія захоплює та позбавляє можливості працювати сільськогосподарським господарствам.

          4. росія краде запаси українського продовольства.

          5. Воєнні дії  та психоемоційна напруга знесилює людський потенціал.

Через війну у 2022 році Україна може недоотримати близько 42% щорічного врожаю зернових і зернобобових ; 53% гречки; 68% помідорів; 36% картоплі; 46% цибулі; 38% моркви; 45% огірків; 32% капусти; 35% буряків.

          За прогнозами ООН у Програмі розвитку - внаслідок російської агресії, майже, третина українців потребуватиме гуманітарної допомоги.

          Всеукраїнська ініціатива «Сади Перемоги» спрямована на ефективне використання доступних земельних ділянок і спрямування ресурсів для вирощування продуктів харчування. Долучаймося до справи. Допомагаймо з користю використовувати кожний клаптик нашої землі задля спільної Перемоги! Бо наша українська земля - це наша  зброя сьогодні.

 

Пидюра  Петро - головний спеціаліст відділу агропромислового розвитку, екології та використання с/г земель виконавчого комітету Богуславської міської ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень