A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

Відродження України: співдія центральної та муніципальної влади

Дата: 14.07.2022 09:35
Кількість переглядів: 545

Радник Голови Асоціації міст України з муніципальних питань Оксана Продан розповіла про співпрацю органів місцевого самоврядування, центральної влади та міжнародних партнерів для відродження України ще більш успішною, ніж до війни, про різні повноваження та обов’язкові умови для залучення міжнародного фінансування, про необхідність розвитку культури, економіки та безпекових рішень для України після Перемоги.

В статті зазначено, що децентралізація посилила місцеве самоврядування, дала громадам більше можливостей і відповідальності, отже драйвером і основою відбудови є влада громади.

«Створена Асоціацією міст України мережа взаємодії та синергії громад дозволяє їм разом і кожній окремо виступати з єдиною позицією і вести діалог з державною владою на всіх рівнях. Уже працює платформа Cities4Сities, яка зв’язує українські громади з їхніми колегами в Європі. Відбувся Форум reVIVEd Ukraine — reVIVEd communities, у якому взяли участь представники європейських муніципалітетів та їх об’єднань, що задекларували свою готовність брати участь у відновленні громад України спільно з українськими громадами. Конгрес місцевих і регіональних влад Ради Європи підписав з Асоціацією міст України Декларацію про співпрацю у відновленні України. При цьому підкресливши необхідність спиратися під час повоєнного відновлення України саме на органи місцевого самоврядування, на громади. В Європейському Союзі спільно з місцевим самоврядуванням України створено Європейський альянс міст і регіонів за відбудову України. », - пише Оксана Продан.

Авторка переконана, що післявоєнна Україна має базуватися на мережі спроможних громад, а система прийняття рішень на всіх рівнях має бути змінена на кращу відносно довоєнної корупційної моделі.

Більше читайте на сайті АМУ: https://auc.org.ua/novyna/vidrodzhennya-ukrayiny-spivdiya-centralnoyi-ta-municypalnoyi-vlady-stattya-oksany-prodan-v


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень