A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

«Від ідей – до дій»: у Богуславі повноцінно стартував навчальний проект для 50 учасників із різних міст України

Дата: 22.08.2022 11:40
Кількість переглядів: 420

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Як перетворити хобі на бізнес, що таке громадська діяльність, як започаткувати соціальне підприємство та які економічні та бізнес-перспективи є саме на Богуславщині? Перші лекції на такі теми в рамках навчального проекту «Від ідей – до дій» відбулися на Богуславщині минулої п’ятниці та суботи. 

Близько 50 учасників долучилися до проекту «Від ідей – до дій», це і місцеві жителі Богуславської громади і внутрішньо переміщені люди, які приїхали на Богуславщину з різних регіонів України: Київської, Харківської, Херсонської, Луганської та Миколаївської областей. Перші лекції та тренінги протягом двох днів проходили у комплексі «Гончарі», що у селі Дибинці. Організатори для старту навчань запланували такі теми, як: економічна карта Богуславської громади, можливості і перспективи; як перетворити хобі на бізнес; громадська діяльність, як робота, а не волонтерство; як побудувати бізнес з відповідальною ідеєю та фінансові інструменти реалізації ідей. Для цього запросили лекторів та тренерів з різних міст України: засновниця ініціативи «Ба і Ді клуб» Галина Плотницька та координаторка проекту «Urban Space» Марта Гладка із Івано-Франківська, приватний підприємець з Білої Церкви Юрій Зубар, консультант з громадської участі Громадянської Мережі «ОПОРА» Андрій Токарський з м. Рівне та начальник відділу економіки Богуславської міської ради Павло Павліченко протягом двох днів навчань ділилися власним досвідом, знаннями, успіхами і фактами про не зовсім вдалі проекти.

Декілька основних тез від наших спікерів:

«Нам треба робити так, щоб діти не тікали в інші міста чи країни, а залишались і розвивали свою територію»,  начальник відділу економіки Богуславської міської ради Павло Павліченко.

«В нових реаліях життя необхідно шукати нові переваги, нові привілеї і нові зручності вашого бізнесу», приватний підприємець, засновник VR-клубу «Дайвер» Юрій Зубар.

«Страх відповідальності - це те, що, насамперед, нам заважає рухатися далі. Тому, його потрібно подолати», консультант з громадської участі Громадянської Мережі «ОПОРА» Андрій Токарський.

«Основне, що має бути у соціальному підприємстві - розуміння, як ти вирішиш проблему, яка є у соціумі», – засновниця ініціативи «Ба і Ді клуб» Галина Плотницька.

«Партнерами у соціальному підприємництві має бути соціально-відповідальний бізнес. Компанії, які просто хочуть заробляти, на такий проект не погодяться», координаторка проекту «Urban Space» Марта Гладка із Івано-Франківська.

 

«Наразі мої очікування від проекту повністю виправдовуються. Тому що, нам вдалося залучити людей, які є вмотивованими і мають ідеї, які можуть бути актуальними в різних містах країни та спрямовані на її розвиток, в принципі, незалежно від регіону. У перші дні лекцій ми дізналися про моделі, які можуть бути, а далі маємо зрозуміти, яка з них і до якої ідеї підходить. Власне, будемо вчитися», – розповідає керівник проекту «Від ідей – до дій» Олексій Рєпік.

Та і самі учасники налаштовані рішуче і продуктивно та впевнені, що відповідальність за розвиток своєї громади та країни варто брати, насамперед, на себе.

«Є дуже багато мрій і хотілося б зупинитись на одній, визначитись. Саме цього я очікую від проекту. А ще хотілося б практичності, щоб у мрії з’явилися конкретні обриси, конкретні кроки до її здійснення. По-друге – це знайти людей, які щось хочуть. – Що побажали б і собі, і учасникам? – Віри. А потім відповідальності. Прийняти той факт, що кожна людина, щось вирішує. І щоб ця віра була не як спалах, а з «постійним рівнем горіння», – ділиться своїми враженнями від перших днів навчань учасниця проекту «Від ідей – до дій» Лариса Левченко.

Своїми очікуваннями від проекту поділився і ще один учасник Сергій Похил: «Взагалі, я хочу навчитися веденню бізнесу: як сформувати свою ідею, як її «показати» іншим людям, щоб залучити кошти, як підтримувати свій бізнес, як пристосовуватися до різних умов… Хочу зібрати свою команду, яка буде зацікавлена в цьому і захоче над цим працювати».

Черговий тренінг для учасників проекту відбудеться вже наступної суботи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень