Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

Щодо укладання договорів на вивезення сміття

Дата: 10.11.2022 15:14
Кількість переглядів: 380

Фото без опису

 

До виконавчого комітету Богуславської міської ради надходять численні запити від старост старостинських округів, керівників підприємств, установ, жителів громади щодо обов’язковості норми стосовно укладання договору на вивіз сміття. Відповідно надаємо роз’яснення.

1. Згідно з чинним законодавством України, а саме: відповідно до ч.2, ст.35-1 Закону України «Про відходи» усі власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів, земельних ділянок укладають договори з юридичною особою, яка визначена виконавцем послуг на вивезення побутових відходів та здійснюють оплату таких послуг. До джерел утворення побутових відходів стаття 1 даного Закону відносить об’єкти, на яких утворюються відходи (житлові будинки, підприємства, установи, організації та земельні ділянки).

2. Згідно ст. 25 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», споживачі зобов’язані укласти договір про поводження з побутовими відходами з особою, визначеною у встановленому порядку. До категорії споживачів вищевказаний Закон відносить фізичних і юридичних осіб, які отримують послуги з поводження із відходами.

3. Згідно із ст. 34 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», Правила благоустрою території населеного пункту - нормативно-правовий акт, яким установлюється порядок благоустрою та утримання територій об’єктів благоустрою і включає вимоги до санітарного очищення територій та інші вимоги, передбачені цим та іншими законами, в тому числі, і необхідності заключати договори   та послуги з вивезення побутових відходів. У разі  відсутності заключного договору, тобто, порушення вимог щодо поводження з відходами та правил благоустрою територій населених пунктів, статтями 82 та 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено накладання штрафу:

- на громадян — від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян ( 340-1360 грн.).

- на посадових осіб, громадян - суб’єктів підприємницької діяльності — від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (850-1700 грн.).

На території Богуславської міської територіальної громади, згідно з рішенням сесії міської ради, виконавцем послуг на вивезення побутових відходів являється КП БМР «Богуславблагоустрій». З питань укладання  договорів — звертатися до головного інспектора з благоустрою КП БМР «Богуславблагоустрій» Гутніченка Ю. Ю. (0680148608) та адміністрації підприємства.

Петро ПИДЮРА, головний спеціаліст відділу з земельних відносин.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень