A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

Засвітись у темряві: колір одягу може врятувати життя!

Дата: 17.11.2022 09:13
Кількість переглядів: 694

Фото без опису

 

 

Із настанням темної пори доби, при вимкненому вуличному освітленні, для пішоходів виникає великий ризик бути травмованим. В цей час люди, особливо у темному одязі, майже не помітні на переході чи узбіччі, і водії не встигають загальмувати.

Тож, якщо:

• вам доводиться в темряві переходити дорогу;

• ваш піший маршрут проходить по узбіччю дороги або по вулиці без тротуару,

• ваша робота пов'язана з перебуванням на узбіччі доріг або на вулицях в будь-який час доби (прибирання вулиць, розвантаження, доставка товарів, ремонт техніки та дорожньої інфраструктури) —

слід потурбуватися про те, щоб ви були помітними для водіїв — йти з ввімкненим ліхтариком або ж носити одяг із світловідбиваючими елементами.

Світловідбивачі, або флікери — допоможуть бути більш помітними на дорозі, вони відбиватимуть світло у сутінках, тож водії зможуть вчасно побачити пішохода та зупинити авто.

Якщо у людини в одязі є світлоповертаючий елемент, то можливість аварії зменшується у 6-8 разів. За несприятливих погодних умов у такому одязі, людину буде помітно на відстані 130-150 метрів, в той час, як людину у темному одязі помітно лише на 25-50 метрів.

Радимо батькам дітей у зимові дні одягати школярів у яскравий одяг, який здалека видно на дорозі, додаючи до нього декілька світлоповертаючих нашивок або наліпок. І обов’язково нагадати дітям правила переходу дороги!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень