Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

Запали свою свічу пам'яті...

Дата: 26.11.2022 10:08
Кількість переглядів: 418

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Запали свою свічу пам’яті…

Багато трагедій пережив український народ, але жахливішого лиха, як Голодомор 1932–1933 років, історія не знає. Це одна з найстрашніших катастроф в історії людства.

 Цієї суботи, 26 листопада, Богуславська громада як і вся країна, вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років – геноциду Українського народу – та масових голодів 1946-1947 років.

Біля пам’ятного знаку жертвам Голодоморів відбулося покладання квітів і колосків. Разом зі депутатом Київської обласної ради Арташесом Татояном, очільником громади Віталієм Хоменком та заступником голови Олександром Салатою  пам’ять загиблих вшанували начальник відділу культури соціально-гуманітарного управління міської ради Тетяна Куценко, працівники гуманітарного коледжу та небайдужі громадяни.

 Сьогодні голодомор – не історична давнина, а глибока духовна рана, яка нестерпним болем пронизує пам’ять і його очевидців і сучасне покоління.

   Схилімо голови в глибокій жалобі за тими людьми, які загинули голодною смертю. У спільній молитві згадаймо усіх жертв голодоморів, запалімо свічу пам’яті у власній оселі та у своїй душі!   Бажаємо, щоб на столі українців завжди був хліб і до хліба, щоб діти зростали щасливими і ситими, щоб наші люди завжди мали достаток, а держава була могутньою, процвітаючою і з високим рівнем добробуту.

О 16.00 год. оголошується загальнонаціональна хвилина мовчання, після чого по всій Україні відбудеться акція «Запали свічку», в рамках якої всі охочі можуть взяти участь, поставивши запалену свічку на своєму підвіконні.

Акція є виявом скорботи за жертвами і віри у те, що в майбутньому подібні трагедії не повторяться.

Світла пам’ять безвинно загиблим!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень