A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

Екологічні програми громади

Дата: 01.02.2023 15:41
Кількість переглядів: 396

Фото без опису

 

Екологічні програми громади, що визначають основні напрямки організаційних, екологічних та правових заходів, направлених на розвиток, збереження і поновлення зелених насаджень

На території Богуславської громади нині діють Екологічна програма 2021-2024 рр. та Програма розвитку і збереження зелених насаджень населених пунктів на період 2021-2026 роки.

Необхідність розроблення та прийняття програм виникла із-за відсутності комплексного підходу до утримання зелених зон, хаотичністю розташування, невизначеністю правового стану зелених насаджень на територіях загального користування, наявністю аварійних дерев на вулицях, що може  спричинити аварійні ситуації з травмуванням людей та пошкодженням майна (лінії електропередач, будівлі, автомобілі тощо). Адже, коли є надзвичайні випадки, то тоді апелюють до комунальних служб.

Загалом, стан зелених зон населених пунктів громади є задовільним. Але чимало дерев вражені омелою, потребують обрізки сухих, хворих і пошкоджених гілок. Агротехнічні заходи для підтримки біологічного потенціалу кожної рослини зелених зон не проводилися роками. Саме тому необхідні довгострокові комплексні заходи з підбору асортименту насаджень, оновлення існуючих, створення нових ландшафтних парків і скверів, зелених зон житлових масивів з використанням стійких видів і форм деревних та чагарникових рослин.

Програмами визнано, що зелені насадження є об’єктами благоустрою. Благоустроєм територій громади займається комунальне підприємство БМР «Богуславблагоустрій». Підприємство проводить роботи з висаджування дерев та кущів на визначених локаціях, а також здійснює догляд за квітниками та газонами. Комунальним службам доручено розширити природний склад декоративних порід на заміну застарілих. Вкрай необхідно більш активно проводити видалення аварійно-небезпечних, сухостійних дерев та таких, що досягли вікової межі, а особливо у зимовий період.

Програми передбачають щорічне узгодження формування документації з реалізації виконання, а також врахування громадської  думки.

Петро ПИДЮРА, головний спеціаліст відділу з земельних відносин.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень