A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

«РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ»

Дата: 02.04.2023 16:42
Кількість переглядів: 436

Фото без описуФото без опису

 

Сьогодні, 2 квітня, в залі для урочистостей БККЗ «Будинок культури» відбулося зібрання, з нагоди відзначення І річниці визволення Київської області від ворога-сусіда. На захід, який розпочався «Молитвою за Україну», у виконанні переможця Міжнародного онлайн-фестивалю «Джерело надії» — ансамблю «Оберіг», завітали представники місцевої влади на чолі із головою Богуславської міської ради Віталієм Миколайовичем ХОМЕНКОМ, колективи соціально-гуманітарного управління виконавчого комітету БМР, громадськість та запрошені гості.

Ведуча урочистого зібрання Ірина ГРИБ провела короткий історичний екскурс у ті страшні дні початку повномасштабного вторгнення росії на територію неньки-Україні. Потім усі присутні вшанували хвилиною мовчання наших Героїв, котрі загинули за рідну землю та поповнили ряди Небесних Янголів-охоронців. У знак пам’яті й шани нашим захисникам відбулася церемонія покладання квітів до підніжжя пам’ятного знака загиблим землякам в російсько-українській війні, яку провели випускники Богуславського академічного ліцею № 1 Максим ГАГАЧ та Анастасія САМОЙЛЕНКО.

Коли до слова запросили очільника громади, Віталій Миколайович, привітавши земляків із знаменною для Київщини датою, вкотре подякував кожному жителю громади за підтримку, за те, що стійко допомагали й допомагають йому як у роботі, так і у волонтерській справі. Згадав кожного: хто став на захист країни, хто переправляв автомобілі із-за кордону бійцям, хто в’язав маскувальні сітки, готував обіди, працював на своїх робочих місцях, забуваючи про відпочинок і втому... А далі розпочалася найприємніша частина заходу — церемонія нагородження подяками Богуславської міської ради та цінними подарунками.

Найпершим заслужені нагороди вручили водіям, котрі, ризикуючи власним життям, в березні 2022-го року проводили евакуацію мирного населення Київщини через ворожі блокпости. Це — водій Богуславського академічного ліцею № 1 Василь Петрович ЗАГАНЕЦЬ, водій Богуславського ліцею № 2 Сергій Іванович ЛИТВИН, водій Ісайківської гімназії Петро Володимирович ЛИНЕНКО.

Подякували й працівникам комунальних закладів критичної інфраструктури — за значний особистий внесок із забезпечення безперебійного надання комунальних послуг населенню Богуславщини з моменту повномасштабного вторгнення російських окупантів на територію України: слюсарю із обслуговування та ремонту теплових мереж КП «Богуславське житлово-комунальне підприємство» Івану Михайловичу ПОНОМАРЕНКУ; оператору на відстійниках КП «Богуславське житлово-комунальне підприємство» Валентині Миколаївні ЄВТУШЕНКО; електрику дільниці КП «Богуславблагоустрій» Андрію Ярославовичу МАТІЙКУ; водію автотранспортних засобів КП «Богуславблагоустрій» Петру Миколайовичу ГАРБУЗУ.

2 квітня 2022-року стало знаменним не лише для жителів окупованих територій Київщини, а й для богуславських родин. У цей день, рік назад, на весільний рушник стала молода сім’я — Олександр та Ірина Чави. Також ця дата стала днем народження маленького янголятка Вероніки ІГНАТЕНКО. Міський голова привітав родини із першими ювілеями. Тож, якими б страшними не були будні війни — життя українських родин продовжується, народжуються маленькі патріоти...

Також Богуславська громада мала та має 2 квітня поважних ювілярок, яких Віталій Миколайович привітав особисто в їхніх домівках після заходу (прим.: про візити до іменинників розповімо в наступному дописі).

Як підкреслила ведуча заходу, у тяжкий час кожному із нас додає сил для боротьби українське слово, українська пісня, якою ансамбль «Оберіг» (у складі: Оксани Мороз, Оксани Михайлової, Олександри Руденко, Олексія Михайлова, Вячеслава Цехмістрова та Віталія Міляновського) прославляє Богуславщину на міжнародних рівнях. Виконанням пісні про незламну Україну ансамбль «Оберіг» завершив урочисте зібрання, але не благодійні заходи, приурочені річниці визволення Київщини.

Попереду, коли дозволять погодні умови, відбудеться закладання в Чайках «Саду ПЕРЕМОГИ». Також, нагадуємо, всі бажаючі можуть прийти до Будинку культури та записати в книзі Пам’яті свій спогад про війну, про загиблих Героїв, адже думка кожного із вас залишиться в історії для наступних поколінь, для створення нових нарисів...


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень