Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

«САД ПЕРЕМОГИ» закладено…

Дата: 18.04.2023 16:59
Кількість переглядів: 171

Фото без опису

 

Сьогодні, 18 квітня, біля клубної філії села Чайок було гамірно і людно, адже тут відбулася висадка довгоочікуваного «Саду Перемоги», яку приурочили І річниці звільнення Київщини від ворога. На колективне закладання сортових саджанців плодових дерев завітав голова Богуславської міської ради Віталій Миколайович Хоменко, ініціатори акції — соціально-гуманітарне управління під керівництвом Оксани Василівни Поліщук, керівники та представники закладів дошкільної та шкільної освіти громади, Богуславського ЦДЮТ, КЗ «Публічна бібліотека», Музею історії Богуславщини, «Будинку культури» та Мисайлівського старостату.

Перед висадкою дерев начальник відділу культури, молоді та спорту Тетяна Володимирівна Куценко розповіла про те, що ми продовжуємо традицію предків, адже під час звільнення Чайок у роки Другої світової війни в селі було закладено переможний сад, та повідала про символічну кількість сьогоднішніх саджанців... А потім кожному учаснику акції пов’язали синьо-жовту косинку, яку скріпили значком із промовистою назвою «Сад Перемоги. Богуславська громада — перлина Київщини».

Та хіба робиться добра справа у Великодні дні без благословення священника?!. Віталій Миколайович звернувся до отця Ігоря Поліжака, настоятеля храму Покрови Божої Матері, аби в спільній молитві благословив висадку сортових саджанців, які придбали в селекційних розплідниках. Далі під звуки козацького маршу «закипіла» робота в «Саду Перемоги»… Найперше дерево посадив сам очільник громади. Загалом у цей день було висаджено 7 сортів дерев у семи рядах, які символізують райони Київщини. Загальна кількість саджанців — 69 одиниць, адже саме стільки територіальних громад налічується в Київській області. Тепер у Чайках ростимуть абрикоси, вишні, черешні, яблуні, груші, сливи та кизил.

Сад закладено, прикрашені патріотичними стрічками саджанці, завдячуючи допомозі рятувальників, политі, пора й посмакувати запашним та наваристим козацьким кулешем, який приготували працівники Музею історії Богуславщини під пильним наглядом Ніни Борисівни Левченко.

Робимо добрі справи разом!

Разом до Перемоги!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень