Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

І ЗАГРАЄ СТАРИЙ ПАТЕФОН…

Дата: 19.04.2023 10:30
Кількість переглядів: 205

Фото без опису

 

Фото без опису

 

18 квітня після закладання «Саду Перемоги» в Чайках голова Богуславської міської ради Віталій Миколайович Хоменко спільно із начальником соціально-гуманітарного управління ВК БМР Оксаною Поліщук, начальником відділу культури, молоді та спорту Тетяною Куценко, старостою Мисайлівського старостату Михайлом Совенком, директором КЗ «Публічна бібліотека» Галиною Добровольською та керівником «Будинку культури» Яною Старинець завітав і до сільського закладу культури, аби оглянути стан будівлі, проаналізувати роботу філій, поспілкуватись із людьми та вислухати й обговорити всі нагальні потреби установи.

У фойє сільської клубної філії завідуюча закладом Олена Шнуренко продемонструвала роботу місцевих майстринь-помічниць, які самостійно вивчили техніку в’язання «кікімор». Нині працюють над виготовленням другого маскувального костюма. Віталій Миколайович подякував жінкам за те, що допомагають приближати перемогу. Далі оглянули глядацький зал, обговорили різні сучасні методи обігріву частини будівлі, в якій знаходиться бібліотечна філія. А потім бібліотекар Раїса Запорізька запросила гостей пройти в їхню святиню — маленький музей села. Кожен із присутніх, переступивши поріг, поділився думками, що потрапив у роки свого дитинства, до бабусиної сільської хатини із вишитими рушниками, сорочками, із заправленим полотняним простирадлом ліжком, на якому «примостилися» вишиті подушки. А там, у куточку, «заховалася» ще й стара дерев’яна скрипуча скриня… Проте найбільшу увагу гостей привернув старий патефон, який у цей день «закректав», а потім і заграв, відтворюючи із платівки автентичну українську пісню.

Міський голова від щирого серця подякував працівникам культури та бібліотеки за працю, за згуртування людей, за те, що по краплині збирають і зберігають українську культуру для майбутніх поколінь.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень