Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

ПОКЛАДАННЯМ КВІТІВ ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ

Дата: 08.05.2023 12:02
Кількість переглядів: 150

Фото без опису

Фото без опису

 

8 травня, в День пам’яті та примирення, в День увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, надзвичайно важливо згадати та вшановувати подвиг тих, хто самовіддано боронив мир і волю на рідній землі й… переміг. Вшанувати пам’ять жертв Другої світової війни. Війни, яка роками тримала людей в окупації ворога, заганяла молодь на примусові роботи, руйнувала й знищувала мільйони людських доль, забирала «чорною хмарою» життя.

Сьогодні в Богуславі покладанням квітів вшановували полеглих на війні земляків та жертв Другої світової війни, які не повернулися із чужини, котрі загинули в таборах смерті, які помирали від голоду та хвороб. Перший заступник голови Богуславської міської ради Олександр Салата, секретар міськради Владислав Шпак, працівники виконавчого комітету Богуславської міської ради, начальник соціально-гуманітарного управління ВК БМР Оксана Поліщук, представники відділів культури, молоді та спорту, освіти, соціального захисту населення під керівництвом Тетяни Куценко, Ольги Духан та Руслани Вісьтак, колективи Богуславського будинку культури, КЗ «Публічна бібліотека», Богуславської школи мистецтв, Музею історії Богуславщини, коледжу та громадськість поклали квіти жалоби й вшанування до всіх пам’ятних знаків героям. Найперші живі квіти лягли до братської могили активістів Богуславського краю, яких у 1943-му році закатували фашисти. Далі учасники заходу вшанували героїв сьогодення біля пам’ятного знака загиблим землякам у російсько-українській війні, котрим довелося взяти зброю в руки й стати на захист рідної землі, як колись це в свій час зробили діди-прадіди. Віддали гідну шану всім невідомим убитим солдатам, поклавши квіти до підніжжя пам’ятника невідомому солдату та могил захисників, які покояться на кладовищі в районі Богуславського ліцею № 2.

Хвилиною мовчання біля Меморіалу Слави згадали кожного, хто поліг у тій страшній війні, хто сьогодні віддає життя за свободу й територіальну цілісність України.

Цьогоріч ми вдруге відзначає День пам’яті та примирення в умовах повномасштабної збройної агресії росії, проте свято віримо що зовсім скоро Україна святкуватиме свою Перемогу.

Заходи із покладання квітів також відбулися в усіх старостинських округах Богуславської громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень