Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

24 ТРАВНЯ — ДЕНЬ СЛОВ’ЯНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА КУЛЬТУР

Дата: 24.05.2023 09:40
Кількість переглядів: 142

Фото без опису

 

 

«Найбільше і найдорожче добро в кожного народу — це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почування».

                                                                                          Панас Мирний.

А от писемність, як підкреслює прозаїк Гао Сінцзяня, дозволяє спілкуватися з людьми іншої культури та іншого часу, засвоювати збережений досвід народу та вічні духовні цінності, передаючи їх з покоління в покоління.

Сьогодні наша громада разом з усією Україною відзначає День слов’янської писемності й культури та вшановує її творців — братів Кирила і Мефодія. Саме вони підняли освіту і спільну культуру слов’янських народів на високий щабель та заклали тим самим основи церковнослов’янської писемності, фундамент усіх слов’янських літератур.

Українська культура є безцінною скарбницею слов’янського етносу, і сьогодні вона відновлюється, відроджується, розвивається та набирає нових обертів. Культура є геном нашої стійкої нації, а українська мова — її непереможний дух.

Пам’ятаймо й цінуймо витоки нашої культурної спадщини, черпаймо із історії сили для захисту неньки-України, для Перемоги над ворогом!

З повагою — міський голова Віталій ХОМЕНКО.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень