Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

МИСТЕЦЬКИЙ ДЕНЬ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ У БОГУСЛАВІ

Дата: 02.06.2023 23:31
Кількість переглядів: 145

Фото без опису

 

Як би ворог не намагався, проте йому не вдасться забрати в наших дітей радість дитинства. Тому 2 червня, за підтримки Богуславського міського голови Віталія Хоменка, на території між школою мистецтв і будинком культури працювала «Мистецька майстерня», присвячена Дню захисту дітей, який 1 червня через ворога став Днем жалоби, та 216-ій річниці від дня народження І. М. Сошенка — нашого земляка, вчителя малювання.

Тут на жителів та гостей Богуслава чекала виставка художніх робіт вихованців Богуславського ЦДЮТ та школи мистецтв, які кожен бажаючий мав можливість оцінити для відбору кращих дитячих витворів на аукціон, який проходитиме вже завтра, 3 червня, на «Алеї митців». І, знаєте, роботи юних талантів вражали не лише своєю технікою, а й глибоким змістом. До сліз пронизували дитячі картини, в яких «оживає» історія важкого сьогодення, як матері пригортають до себе своїх чад, захищаючи від бід і страждань... Проте це — для нас, дорослих, а от 5-річний Максимчик не відходив від картини пса «Патрона», так він йому сподобався.

Також можна було взяти участь у розмальовці «Арт-простору» на паркані Богуславської школи мистецтв. За роботою ми застали юних авторів муралу — Анну та Настю Уханів, минулорічних випускниць школи мистецтв. Як розповіла викладач Ярослава Спасьонова, сестрички брали участь у конкурсі «Країна сама себе не зробить». Їхня робота, яка у збільшених масштабах тепер милуватиме погляд жителів міста на «Арт-просторі», увійшла в число найкращих та була надрукована в артбуку, який побував на художніх виставках України та за кордоном.

І поки дорослі пробували себе в ролі експерт-мистецтвознавців, дітвора проявляла свої художні здібності в конкурсі «Малюнок на асфальті» та разом із бібліотекарами КЗ «Публічна бібліотека» під час цікавих майстер-класів виготовляла паперові корзинки із сюрпризами, вітрячки побажань та ліпила казкових героїв.

Кожен юний учасник заходу міг у цей день творчо відпочити, отримати від Богуславської міської ради патріотичні повітряні кульки та морозиво, а дорослі — задонатити кошти, які підуть на придбання дрона для земляків із 53-ої бригади.

Завтра, 3 червня, о 15.00 на дітей чекає ще цікавіша програма та церемонія нагородження юних талантів, яка відбудеться в «Казковому містечку» та на площі Я. Мудрого.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень