Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

ЧЕРГОВА ЗУСТРІЧ З ПЛАТНИКАМИ ПОДАТКІВ ОБУХІВЩИНИ: АКТУАЛЬНІ ЗМІНИ В ОПОДАТКУВАННІ ПОДАТКОМ НА ПРИБУТОК ТА ПОДАТКОМ НА ДОДАНУ ВАРТІСТЬ

Дата: 13.07.2023 16:39
Кількість переглядів: 195

Фото без опису

 

У ході триваючої кампанії декларування податку на прибуток підприємств за півріччя 2023 року, податківці Київщини продовжують інформаційно-роз’яснювальну роботу з платниками податків, проводячи зустрічі, семінари, онлайн-конференції.

Під час чергової зустрічі з платниками податків, яка відбулась 12 липня 2023 року на Обухівщині, заступник начальника Обухівського відділу податків і зборів з юридичних осіб управління оподаткування юридичних осіб ГУ ДПС у Київській області Світлана Дубенець інформувала їх стосовно актуальних питань декларування податку на прибуток за півріччя 2023 року, особливостей заповнення оновленої декларації та додатків до неї. Також звернула увагу на зміни у податковому законодавстві, що набрали чинності з 1 липня.

Зокрема, нагадала платникам, що із завершенням 30 червня 2023 терміну дії карантину, запровадженого на території України з метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції, з 1 липня  припинено дію п. 51 прим. 3 підрозділу 4 розділу ХХ ПКУ, яким запроваджувались особливі правила оподаткування через застосування податкових різниць для підтримки закладів охорони здоров’я державної та комунальної власності та осіб, уповноважених на здійснення закупівель у сфері охорони здоров’я, що є платниками податку на прибуток.

У наступному блоці обговорювались актуальні питання адміністрування податком на додану вартість: зміни до порядку зупинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН, внесені постановою Кабінету Міністрів України від 02.06.2023 № 574, яка набрала чинності 08.07.2023 року, новації механізму автоматизованого моніторингу відповідності ПН/РК критеріям оцінки ступеня ризиків. Податківець розповіла про оновлений підхід до застосування таблиці даних платника та про роботу механізму автоматичної реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН.

Також Світлана Дубенець нагадала платникам, що з 1 липня 2023 року завершено дію пільги, встановленої п. 71 підр. 2 розд. ХХ ПКУ, щодо звільнення від оподаткування ПДВ та від митних платежів операцій з ввезення на митну територію та постачання на митній території України товарів (у т.ч. лікарських засобів, медичних виробів, медичного обладнання), необхідних для запобігання виникненню/поширенню коронавірусу, спеціальний перелік яких визначено постановою КМУ від 20.03.2020 № 224.

Під час заходу Світлана Дубенець відповіла на питання учасників, запросила їх до діалогу та комунікування через застосунок Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua .


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень