Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

ЛЕВОВА ЧАСТИНА СЕСІЙНИХ ПИТАНЬ СТОСУВАЛАСЯ «ПАСПОРТНИХ ПОСЛУГ»

Дата: 09.08.2023 16:21
Кількість переглядів: 116

Фото без опису

 

Сьогодні, 9 серпня, відбулося засідання 50 позачергової сесії Богуславської міської ради 8 скликання, яке пройшло під головуванням міського голови Віталія Хоменка.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих Героїв та приступили до розгляду сесійних питань, преважна кількість яких була спрямована на вирішення проблеми надання «Паспортних послуг» в громаді, яка виникла через закриття в Богуславі відділу Державної міграційної служби.

Під час засідання депутати одноголосно підтримали затвердження Програми удосконалення надання адміністративних послуг з оформлення та видачі паспортних документів у відділі «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого комітету Богуславської міської ради на 2023 рік, якою передбачено виділення 550 тис. гривень на придбання відділу обладнання для оформлення та видачі паспортів громадянина України для виїзду за кордон з електронним носієм та паспортів громадянина України у формі ID-картки.

Було одноголосно затверджено перелік адміністративних послуг, які надаються через відділ «Центр надання адміністративних послуг». Тепер він поповнився «Паспортними послугами». В. о. начальника відділу Вікторія Ніщименко підкреслила, на жаль, деякий час жителям Богуславської громади доведеться отримувати дані послуги в сусідніх громадах, але це — тимчасово. Згодом послуга запрацює в ЦНАПі — це буде зручно для людей і вигідно для громади, адже за паспортні послуги сплачується адмінзбір, 60% якого наповнюватиме місцевий бюджет.

Під час розгляду даного питання заступник міського голови Олександр Салата зауважив, що керівництво громади прикладає максимум зусиль, аби ЦНАП якнайшвидше поповнився «Паспортними послугами». Також підняв питання репортажу місцевого радіо за темою «Закриття паспортного столу», в якому журналісти навмисне приховали інформацію про те, що влада вживає заходи, аби швидше вирішити дану проблему, та надали неправдиву інформацію про ремонт приміщення ЦНАП. Приміщення повинне відповідати всім державним стандартам, і це — не чиясь забаганка, а виконання вимог Кабміну України, аби центр у громаді функціонував, ставши «Єдиним вікном» надання адміністративних послуг для громадян...

Також депутати проголосували за внесення змін до програм, до рішення від 23.12.2022 року № 2955 - 38 - VІІІ «Про бюджет Богуславської міської територіальної громади на 2023 рік». Розглянули та підтримали й звернення соціально-гуманітарного управління виконавчого комітету Богуславської міської ради щодо вилучення об’єктів обслуговування з господарського відання та повернення їх соціально-гуманітарному управлінню ВК БМР. Це стосується котелень комунальної власності, які знаходяться при: Богуславському ЗДО (ЦРД) № 1 «Малятко» Богуславської міської ради, Богуславському ЗДО № 4 «Казка»; Богуславському ЗДО № 5 «Сонечко» та Богуславському центру дитячої та юнацької творчості, які в 2020 році були передані в господарське відання та на баланс КП БМР «Богуславтепловодопостачання» (правонаступником якого є КП БМР «Богуславське ЖКП»).

З цими та іншими питаннями, прийнятими під час 50 позачергової сесії Богуславської міської ради, можна ознайомитися на офіційному вебсайті громади, або переглянути відео:

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень