Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

ВІДБУДОВА КИЇВЩИНИ: СПІЛЬНИМИ ЗУСИЛЛЯМИ ВІДНОВИЛИ ЖИТЛОВИЙ КВАРТАЛ У БУЧІ

Дата: 22.08.2023 15:52
Кількість переглядів: 51

Фото без опису

 

Відбудувати все та зробити краще, ніж було, – головні завдання обласної та місцевої влади, щоб у найкоротші терміни повернути мешканців до їхніх осель. 

Місто Буча – серед найбільш постраждалих під час активних бойових дій та окупації населених пунктів Київщини. Значних пошкоджень зазнали житлові об’єкти, були зруйновані цілі житлові квартали.

Одним із таких є ЖК «Континент» на вулиці Олекси Тихого, 4. Житловий комплекс складається з 6 будинків на 522 квартири. Там проживали 1500 осіб, із них 520 – діти.

Унаслідок артилерійських обстрілів будівлі були дуже пошкоджені. Зокрема, майже 80% вікон разом із рамами були вибиті вибуховою хвилею. Окрім цього, в будинках були зруйновані фасади, пробиті снарядами дахи та стіни квартир, частково зміщені монолітні плити, понівечені ліфти. Деякі квартири повністю вигоріли. Інші були зруйновані всередині обстрілами та варварськими діями окупантів. Зовсім не працювали комунікації. 

За сприяння Київської обласної військової адміністрації у житлових будинках було проведено заміну близько 1000 віконних конструкцій. Із них 477 вікон встановили за кошти, виділені з резервного фонду бюджету. Провели капітальний ремонт місць загального користування та квартир. А близько 500 вікон були придбані за рахунок субвенції з державного бюджету.

Решту пошкоджень усунули за фінансової допомоги донорів, зокрема Естонської Республіки та інших. Роботи з монтажу вікон провело Товариство Червоного Хреста України за підтримки Австрійського Червоного Хреста.

Відновлювальні роботи тривають.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень