A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

ГОЛОВА КОДА РУСЛАН КРАВЧЕНКО ТА ПРЕЗИДЕНТКА УГОРЩИНИ КАТАЛІН НОВАК ВІДВІДАЛИ ЛІЦЕЙ І ДИТСАДОК У СЕЛІ ЗАГАЛЬЦІ НА КИЇВЩИНІ

Дата: 24.08.2023 08:04
Кількість переглядів: 41

Фото без опису

 

Голова Київської обласної державної адміністрації Руслан Кравченко та Президентка Угорщини Каталін Новак відвідали ліцей та дитсадок у селі Загальці в Бородянській громаді.

«Успішна та процвітаюча Україна неможлива без освіченої молоді. Тому відновлення освітніх закладів не може чекати закінчення військової агресії. Одразу після деокупації Київщини почали відбудовувати школи та дитсадки. Вдячні, що до цього процесу долучаються міжнародні партнери», – наголосив Руслан Кравченко.

У результаті артилерійських обстрілів та бомбардування було знищено покрівлю садочка, зруйновано перекриття між дахом і другим поверхом, пошкоджено стіни, фасади, вікна, двері, огорожу, а також тепломережу та водопостачання. Садочок буде відновлений згодом.

«Щоб діти могли отримувати дошкільну освіту, благодійний фонд «Угорська екуменічна служба допомоги-Україна» встановив модульний дитячий садок на території пошкодженого приміщення, який почав працювати наприкінці березня цього року. Садок відвідують 55 дітей», – додав голова Київської ОДА. 

Приміщення Загальцівського ліцею також зруйнували окупанти. Зараз тривають демонтажні роботи. Партнери з Угорщини допомагатимуть із капітальним ремонтом закладу.

Руслан Кравченко подякував Президентці Угорщини за допомогу. На згадку він подарував пані Каталін Новак керамічного півника. Саме його зображення на шафці у знищеному будинку в Бородянці стало символом незламності українського народу.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень