A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

ПРЕЗИДЕНТ ЛИТВИ ҐІТАНАС НАУСЕДА ТА НАЧАЛЬНИК КОВА РУСЛАН КРАВЧЕНКО ВІДКРИЛИ ВІДНОВЛЕНИЙ ДИТЯЧИЙ САДОК В ІРПЕНІ

Дата: 25.08.2023 08:58
Кількість переглядів: 51

Фото без опису

 

У День Незалежності в Ірпені на Київщині відкрився відновлений дитячий садок «Рута», який був зруйнований внаслідок російської агресії. На урочисте відкриття закладу завітав Президент Литовської Республіки Ґітанас Науседа, якого супроводжував начальник Київської ОВА Руслан Кравченко. Саме литовські партнери взяли на себе всі витрати з відбудови дитячого садка.

До вторгнення росіян це був один із найбільших дошкільних закладів в Ірпінській громаді, його відвідували близько 400 дітей. Через обстріли та пожежі заклад було пошкоджено на 75%. Зруйнована покрівля, частково – зовнішні та внутрішні стіни, розбиті вікна і двері, фасад, меблі, кухонне приладдя тощо.

На відновлення садочка та його укомплектування необхідним обладнанням Уряд Литви виділив 4,4 млн євро.

Відновлений садок став ще сучаснішим, просторішим. Тут добудований третій поверх, обладнані нові просторі приміщення, сучасна кухня, облаштоване укриття. Його зможуть відвідувати 500 дітей.

«Литва – наш надійний партнер та друг! Дякую всьому литовському народу за неймовірну підтримку. Діти – це майбутнє кожної нації. І наше завдання – повернути їм спокійне і мирне дитинство», – підкреслив Руслан Кравченко. 

Зі свого боку Президент Ґітанас Науседа висловив сподівання, що дітям буде комфортно і затишно в новому садочку. Особливо, зважаючи на те, що до його відбудови були залучені люди, які дуже люблять українців. Він запевнив, що Литва і надалі підтримуватиме нашу країну як в процесі відбудови, так і в боротьбі проти російських окупантів.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень