Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

ПРОГОЛОСУВАЛИ ЗА СТВОРЕННЯ ГРУП ПОДОВЖЕНОГО ДНЯ, ЗАТВЕРДИЛИ ВАРТІСТЬ ХАРЧУВАННЯ ДОШКІЛЬНЯТ…

Дата: 31.08.2023 16:32
Кількість переглядів: 111

Фото без опису

 

31 серпня відбулося засідання 51 сесії Богуславської міської ради, яке пройшло під головуванням міського голови Віталія Хоменка. Вшанувавши хвилиною мовчання героїв, життя яких «обірвала» російсько-українська війна, депутати затвердили порядок денний із внесеними доповненнями та заслухали звернення від групи депутатів «Богуславщина», яке зачитав депутат Юрій Олешко. В ньому піднімалось питання матеріально-технічної підтримки наших військових. Очільник громади відразу дав відповідь, що звернення військових завжди розглядаються першочергово. Лише в серпні надійшло 3 звернення від військових частин про фінансову допомогу, яка буде надана у вересні, але у вигляді субвенцій державному бюджету, адже закуповувати й передавати техніку чи дрони міська рада немає можливості на законодавчому рівні. Як доповнила в. о. начальника управління фінансів Валентина Ситяшенко, міська рада може передавати кошти на потреби військової частини лише у вигляді міжбюджетних трансфертів…

Приступивши до розгляду сесійних питань, обранці підтримали виділення матеріальної допомоги жителям громади, за якою звернулося 30 людей. Проголосували депутати й за створення груп подовженого дня у опорних закладах загальної середньої освіти Богуславської міської ради, а саме: ОЗО Богуславський академічний ліцей № 1 – 2 групи; ОЗО Богуславський ліцей № 2 – 1 група; ОЗО Богуславське НВО «Ліцей № 3 – МАН» - 1 група. Одноголосно встановили в закладах дошкільної освіти Богуславської міської територіальної громади вартість харчування одного дітодня: дітей дошкільного віку (не пільгової категорії та з багатодітних сімей), які відвідують заклади дошкільної освіти міста, — 55 грн. (міський бюджет – 22 грн. (40%), батьківська плата – 33 грн. (60%). Ян наголосила доповідачка — начальник відділу освіти соціально-гуманітарного управління ВК БМР Ольга Духан, вартість харчування не піднімалася із 2021 року, хоча продукти харчування за цей час значно подорожчали. А от питання щодо демонтажу пам’ятних знаків, пов’язаних з виконанням Закону України від 21.03.2023 № 3005-IX «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» не набрало необхідної кількості голосів депутатів, адже викликало масу суперечок.

Проголосували депутати й за затвердження Програми «Епілепсія» в Богуславській громаді на 2023-2026 роки, адже на її території проживає 47 хворих на епілепсію (27 дорослих і 20 дітей), котрим потрібно приймати ліки, які не можна придбати за програмою «Доступні ліки». Внесли депутати зміни до Програми відшкодування витрат на міських маршрутах автомобільним транспортом загального користування «Міський автобус» на 2022 — 2024 роки.

Традиційно було розглянуто низку земельних та інших нагальних сесійних питань, із якими можна ознайомитися на офіційному сайті громади.

 

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень