Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

Повідомлення про намір встановити економічно обґрунтовані тарифи на послуги з виробництва, транспортування та постачання теплової енергії

Дата: 15.09.2023 14:34
Кількість переглядів: 75

Фото без опису

 На виконання наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.06.2018 № 130 «Про затвердження Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності» ТОВ «Богуславкомінвестсервіс» інформує споживачів про намір здійснити зміну економічно обґрунтованих тарифів на надання послуги з постачання теплової енергії  

      Відповідно до статті 20 Закону України «Про теплопостачання» від 02.06.2005року № 2633-IV тарифи на теплову енергію, реалізація якої здійснюється ТОВ «Богуславкомінвестсервіс» є регульованим.

 За вимогами Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 1 червня 2011 р. № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на комунальні послуги» передбачено обов’язковий щорічний перегляд тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води та їх структури. 

Так, суб’єкти господарювання (ліцензіати) зобов’язані щорічно подавати уповноваженому органові заяву і розрахунки тарифів на теплову енергію (у т.ч. її виробництво, транспортування, постачання), на планований період з метою їх встановлення (до початку опалювального періоду) на рівні економічно обґрунтованих витрат.

  Статтею 20 Закону України «Про теплопостачання» передбачено, що тарифи повинні враховувати собівартість теплової енергії і забезпечувати рентабельність суб’єкта господарювання. 

Також відповідно до статті 12 Закону України «Про ціни і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обґрунтованими (забезпечувати відповідність ціни на товар витратам на його виробництво, продаж (реалізацію) та прибуток від його продажу (реалізації). 

     Враховуючи приписи статті 2 Закону України «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг» та статті 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні « встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, здійснюється органами місцевого самоврядування: виконавчими органами сільських, селищних, міських рад.

Для споживачів ІІ групи (бюджетні установи та організації)  ТОВ «Богуславкомінвестсервіс» пропонує встановити тарифи, що застосовуватимуться до відповідної категорії споживачів на рівні економічно обґрунтованих.

       Згідно технологічних норм(КТМ204) для виробництва 1Гкал тепла використовується 1,2-1,4мᶟ ( в залежності від вологості) деревини твердих порід, для м’яких порід цей показник 1,6-1,8мᶟ

Тому виникла необхідність провести коригування  тарифу, в зв’язку із здорожчанням ціни на альтернативні види палива(дрова) на 50%, бензин для порізки дров на 100%, мастило на 100%: тариф на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання для потреб бюджетних установ на альтернативі  - 3936,30грн.за 1 Гкал(в т.ч. ПДВ20%), розрахований згідно наказу № 239 від 12.09.2018року.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень