Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

ПРЕДСТАВНИКИ ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА ЛЮКСЕМБУРГУ ТА БЕЛЬГІЇ ЗАВІТАЛИ ДО БОГУСЛАВА

Дата: 25.09.2023 10:02
Кількість переглядів: 76

Фото без опису

 

У суботу, 23 вересня, міський голова Віталій Миколайович Хоменко та директор Богуславського гуманітарного фахового коледжу імені І. С Нечуя-Левицького Станіслав Володимирович Лисак із хлібом-сіллю зустрічали в Богуславі представників Червоного Хреста Люксембургу, Бельгії та України, завдячуючи яким було зроблено капітальний ремонт частини гуртожитку коледжу, де нині проживає близько 80-ти переселенців, та закуплено для їх комфорту меблі й необхідну побутово-кухонну техніку.

Під час зустрічі Віталій Миколайович пригадав перші дні війни, як за кілька діб Богуславська громада зустріла великий потік внутрішньо переміщених осіб — більше 10 тисяч... Вони приїхали до нашого міста лише із однією валізою в руках, залишивши все своє майно там, у рідних домівках. Також міський голова розповів, із якими проблеми довелося зіштовхнутися під час надання прихистку великій кількості людей, адже до такого повороту подій ніхто не був готовий, та подякував почесним гостям за надважливу і вчасну допомогу.

Про історію створення й облаштування центру для переселенців у гуртожитку коледжу розповів директор закладу Станіслав Володимирович, підкресливши, що із лютого 2022 року їм вдалося підтримати біля 3,5 тисяч людей: хтось ночував добу, а хтось проживає і сьогодні...

У цей день делегація гостей із-за кордону оглянула результати спільної праці, зустрілася й поспілкувалася із переселенцями, котрі сьогодні проживають у гуртожитку, адже повертатися їм немає куди: в когось розбомбили будинок під час обстрілів, а чиєсь житло сьогодні знаходиться на окупованій ворогом території Донецької чи Луганської областей. Люди задоволені й тим, як їх зустріли в Богуславі ще в березні-квітні 2022 року, й умовами проживання в нашому місті сьогодні, які були оглянуті представниками Червоного Хреста. Іноземним гостям-благодійникам сподобалися результатами роботи, адже вимушені переселенці проживають в просторих осучаснених кімнатах, мають обладнані кухню, ванну. Вони подякували богуславцям за зустріч, за прихисток внутрішньо переміщених осіб та пообіцяли подальшу співпрацю.

Разом до Перемоги над ворогом!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень